About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? aku mangsa rompak !


ASSALAMUALAIKUM ..  ;)


PART 1 
hujan turun dengan lebat , malam tu aku dan 7 orang housemate aku baru balik dari pasar mlm sesudah puas meratah dan melihat kerenah manusia include mkck2, pkck2, adek2 y muda y da besar sikit, abg2 y sibuk menjerit memekik berusaha menjual makanan y tersedia di bawah khemah mereka supaya cepat habis .

kami buat rutin yang mcm biasa, makan then layan TV stgh jam mcm tula lbih kurang . 
but at that night, masingII mcm da masalah . sampaikan aku boleh rasa y antara kami mlm tu ada jurang .
tp aku x pasti dan aku x tau mcmna nak xplain .
jam 10 kami masingII masuk blik dan start menelaah utk final paper Agama keesokannya .
mmg pulunla sbb masingII x mau kalah and try utk naikkan pointer even subject tu hanyalah subjct y x da jumlah jam kredit y banyak .

aku dan roomate aku a.k.a bff tidur sebilik , nak dijadikan cerita , malam tu aku letih dan x rasa nak stay up even esok tu ada final , tp aku terpikir jugak , klu aku x study , mcmna nak jwb paper esok . kan ? so aku dan roomate aku buat deal y kami akan bangun study pkul 6 a.m nanti . jam dah dikunci dan kami pon start memainkan muzik masingII ( berdengkur ) . eh, lupa plak , kami kunci guna jam handphone ja sbb jam loceng  kedekut nak bli .  =P

jam 5 a.m kami dikejutkan oleh sorang CILAKA ( sorry guys , aku mmg x boleh nak pgil cilaka tu dgn gelaran y baikII ) . masa aku sedar , CILAKA tu tgh berpeluhII masukkan laptop dan handphone kedua aku dlm beg aku jugak , suma diambilnya . betul CILAKA la kau jantan . dia pndg aku , ya ! aku bertentang mata dgn dia . SUMPAH ! time tu aku cuma terpikir y CILAKA tu myb nak repair pintu or whatever la sbb tombol pintu blik aku rosak . disebabkan terlalu takut sbb gla kau ! kau bangun tdur ja tetiba nmpk jantan asing y kau x pernah kenal or tgk lgsung ada dlm blik kau . aku cuit bff aku kat sebelah y sedang lena .

malangnya CILAKA tu perasan dan dia jerit smbil tgn dia acu pisau ke arah kami . kataII dia masih dekat lg dgn telinga aku . "kau diam , kau diam , kau diam !" time tu x da benda laen y aku pk selain ALLAH dan mak aku . mmg aku tkut sgt . sgtII tkut ... 




                                                                                                                          
to be continued next entry , tu pon klu ada y sudi nak dengar lg la ..  =')



7 comments:

shafinaz said...

kesiyan nya kat iqa..then ap jadi pastu?
CILAKA tu kena tangkap ka?

!... EH ?? owner ...! said...

nanti iqa cta kat next entry ya sygg .. =)

ArfaHanani said...

sian kak tiqa . tak saba nak bce entri seterusnya , hehe

!... EH ?? owner ...! said...

tengss @Arfahani sbb sudi baca entry tqa .. =)

zeybubumoshiiyui said...

pergh , kami tak pernah lagi alami cm uh . kesian erh kak =)

AQiLaH QeYLa said...

seramnyaaa.. alg 2gu next part k...
nak sgt tau cita sebenar......
sedyh ja bc cta agh.....

Mohd Zakwan said...

Kak, ni cite betul kan? huish, bahaya nya... selamat akak selamat, kalau tak, mana sempat nak tulis entri ini.hehe
cepat lah tulis sambungannya !
Blog Mohd Zakwan :)

jalan-jalan cuci mata yukk !