About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? tuto ikan bawal berkejaran pulokk !


ASSALAMUALAIKUM (;


tak sabar nak masuk tahun baru , nak buat azam baru , nak bli baju baru , nak tukar cara pemakanan yg baru (nak demand sikit, haha) semua nak serba serbi baru la ! eh , ada lagi ! handphone pon baru ! iphone4 dlm genggaman .ceh ! yg tuh bukan azam utk berubah ke arah kebaikan , yg tuh ke arah kegagalan lg ada laaa ..  takmau , takmau cenggitu naa .. jom kita pakatII countdown mlm ni utk berubah menjadi lebih BAIK dari sebelum ni.. oke ?? (;

apa dia korang ? entry ni dah banyak org buat ? ish . ish . sapa kata aku nak buat entry tahun baru . ni haaa , nak buat entry pasal tutorial back to the bawal's tudung ! alaaa , yg aku pernah pakai itu hari .. alaaaa , buatII lupa pulokk , yg ni lah korangggg .. ikan-ikan bawal berkejaran !

hehe , dah igt kan ? haa . korang ada mntak buatkan tuto nyaa .. tp aku segan la nak buat video .. kalau macamni agakII korang faham tak ?? 

korang boleh kelik dekat gambar kalau tak clear , oke ?? (;


1. korang cari tudung bawal dulu , takper ! mak korang punya tudung bawal pon bolehhhh jerrr , hehe ! kalau mak marah , kata cenggini dekat dia "sharing is caring la mak.." oke ? (;


ha ! nampak tak ?? korang letakkan atas kepala korang , makesure sebelah tgn kiri aku yg ada jam and gelang tuh kan .. tudung bawal yg ada BATU belah bertangkup tuh .. (;
belah kanan pula , kosong .. takder batu belah takder mutiara hati permata hati semua tuh . hehehe .. (;


2. oke . dah setel bab pinjam meminjam tudung and kekeliruan dlm batu belah tadi tuh , korang pegang bahagian tudung yg kosong tu , yg takder BATU belah tu .. korang tarik ketepi kepala korang dan pin kan .. (utk cover your neck)
tak faham ? macamni ..


3. ha , faham tak ? lepastu korang pin kan laa .. TAPI ?? sebelah je tau .. sebelah lg biarkan dulu ..


4. oke , dah setel bab pin mengpin korang hambek yg sbelah lagi tudung .. yg mana ?? alaa .. yg banyak batu belah batu bertangkup tu .. (tgk kat gambar atas ni)


5. oke , da pegang yg ada batu tu korang pusing dia , (nak bawak dia kebelakang supaya terletak atas kepala) pusing ikut gambar tau .. tgk betulII ! kalau pusing terbalik takut tak jadi .. (;
tarik semua part yg ada batu tu kedepan , then baru pusing ke belakang dan letak atas kepala .. 
LIKE THIS !


6. ha , macam ni !! pusing la slowII , jgn kelam kabut kang terbelit leher kena saman pulokk aku .. huhu , takmau! takmau ! buat slowII tau , Insyaallah , menjadik ! (;


7. dah main pusingII kan tadi , then korang betulkan yg batu belah tadi tu di atas kepala korang , letak betulII dekat depan kepala korang dekat dgn dahi . (;


TAPI ?? ni tak siap lagi laaa , korang betulkan dulu sampai jd cenggini , kalau tak jadi ?? buat semula slowII try .. oke ? kalau tak jadi jugak sbb tak faham , just ask me oke ? nanti aku buatkan video tuto bawal's tudung utk korang ok ? korang betulkan sampai jadi tak serabut and yg penting sampai korang selesa ! dah selesa korang pin kan dekat TEPI tudung korang supaya ia tak jatuh ..
 final result akan terhasil cenggini ....


ni serabut sikit laa .. sbb kelammmmm kabuttt time bersiap ! yela , bersiap dlm keadaan perut lapar , mmg takkkk la kan nak jadi elokII .. (;








# hope usaha aku utk bantu korang berjaya la ye dear ?? aku yakin , korang kalau pakai cenggini confirm TIPTOP lagi dari aku , sbb korang more comell , cantik dari aku .. haaa , mesti korang nampak gorgeous ! (;
selamat mencubaaaa .. and ! kalau tak jadi bagitau la , boleh aku buatkan video tuto pulokk , kalau jadi ?? cepatII snap pic korang and post kat blog , dah post jgn lupa jemput tgk pulokk ! (;

# sharing is caring , kalau korang ada style lg best ke hapa ke , cepatII inform me oke ? tudung macamni sesuai kalau kekurangan pashmina ja .. whatever is pashmina always yg terbaik ! (;


pashmina's lover ! itu saya ! (;















eh ? segmen bloglist X-change+review ur blog by kiz's garden !


ASSALAMUALAIKUM (;


guys ?? sihat ? eh , tak semenaII tanya khabar , mesti korang hengat aku dah buang tebiat ka hapa . haha , takde la sampai gitu, just nak share dgn korang somethng ni .. BUT ? not about bawal's tudung exactly . pasal bawal ke ikan bawal ke , itu nanti ! aku buatkan tutorial untuk korang naaa .. di next entry ya ! (;

entry ni special kes sikit , bukan hapa , klu korang perasan nanti kan , entry ni akan penuh dgn blog KELIK ! KELIK ! ini .. curious right ?? cepatlaaaa KELIK kat situuu koranggg ... haaaa ,  ^,^
oke ! nama dia bkn kelikII tau , tp THE KIZ's GARDEN .. alaII taman gituu .. kan kiz kan ? (;


tadaaaaa .. itu segmen yg pertama ! nak tau terma yg tertakluk ?? eh , tak sesuai .. syaratII dia la senang, ha! nak tau tak ? meh jari tu meh kite main KELIKII kat sini ye, SILA KELIK SAYA !! nak cubit pon takper , saya tak kesah ! katanyaaa .. teheee ~ 


tadaaaaaa lagiiiiii ..... ini segmen yg kedua ! ha , hambek kau , aku join dedua sekali . hewhew . org tamak mmg begini , (;
yg segmen ni LAGIII , LAGIIIII , LAGIIIII best !!
sbb ?? haaa... tgk sini ! SINI .. SINI LAAA !

ok la , aku bg HINT sikit na , nanti korang taknak main KELIK ! KELIK ! pulokkk , ada hint baru best sikit nak join kan ? kan ? oke , read silently and carefully , jgn sampai mata terkeluar sudaaa .. (;

* kiz akan pilih 2 blog utk direview every week randomly .
* lepas dah review , kiz akan inform dekat blog korang la supaya korang tau korang adalah antara yg BERTUAH .
 Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan
( agakII aku category yg mana ek ? eh , nak jugak dia pon , tak padan dgn ulat ! )


oke ! JOM , JOMMM !! JOMMMMM la join sekali !
tak rugi pon join , boleh kenal taman kiz dengan lebih rapat , mana la tau , one day kita dapat lepak terus dekat dalam taman kiz kerrr , oke repeat peat peat peat peat .. taman kiz ! 










* kiz garden , saya mntak maaf even raya aidilfitri lambat lagi .. teheeee ~ 
masa taip entry ni miss ulat tgh berenangII dlm kelopak daun, tgh bertarung nyawa . LEMAS tenggelam timbul ja taip entry ni , so kalau macam ada terkasar bahasa sikit ker , melawak tak kena tempat kerr .. sorry ye ? ha ! lg satu , sorry sbb tukar nama kiz garden jd tak glamer , taman kiz . hehehe , sorry na .. peaceeeeee (;




eh ? sharing a good stuff !


ASSALAMUALAIKUM  (;


oke , entry kali ni pasal back to the bawal's tudung . maybe aku agak ketinggalan zaman sikit sbb baru nak tau style macamni .. hehe , tp takper , aku tak kesah sbb selama ni aku dok pakai pashmina so mmg tak pandang dah la tudungII bawal ni . mak aku cakap aku berlagak dgn tudung bawal, one day tudung bawal ni la yg aku nanti cari . haha ! mmg betoiii ! mak aku ni lah .. ish , cakap apa selalu mengena . tgk ! now aku dah terhegehII try belitII tudung bawal tuh , sampaikan mulaII try mau terbelit leher jugak laaa .

sakit wehh , tak boleh bernafas! haha .. try lg terbelit jugak , try lg sekali . ha! dah tak terbelit dah tapi ?? tak cukup nak lilit kepala pulokk , still tak putus asa , cekalkan tgn dan jari lilit sana sini . hasilnya ??? mmg buat aku ghairah . haha . disebabkan terlalu seronok , aku try utk julungII kalinya pakai masa kenduri cousin aku (ceh, ayat . serupa mau buat itu karangan) . =P

nak tgk hasil dia ?? idak ler terlalu lawo, sbb nampak kepala aku mcam dah diselubungi selimut . terbang sana sini . terburai sana sini . tp ? mmg selesa . tak lah seteruk yg aku sangka . (aku agak pakai macamni lg buat rimas yela plus pergi kenduri , dgn ramai org sana sini panas kan ..tp Alhamdulillah , tak pon ! selesa ja mcam pakai pashmina jugak .)  (;


mangsa belitan bawal's tudung yg pertama . (:


mangsa belitan bawal's tudung yg kedua . (:


mangsa belitan bawal's tudung yg ketiga . (:


mangsa belitan bawal's tudung yg keempat . (:


eh ? apasal caption kau sama ja ? yelaa , dah benda yg sama . so caption pon sama la .  hihi .. (;
oke , aku tipu , sebenarnya tak larat dah nak kejar idea yg lari mcm lipas kudung . laju bukan main lg .. so terpaksa guna pakai idea yg sedia ada ni , bolehla dari takder kan ? (;

*kepada ladies yg comelII segakII lawa bergaya semua .. kalau rasa teringin nak tau macamana pakai bawal's tudung belit leher gini , sile la mainII komen ye ? Insyaallah , nanti aku ajarkan .. ilmu tak boleh kedekut , nanti ALLAH S.W.T tarik balik , apapon takder . haaa .. kan ? (:
sharing is caring . oke , klise !  ^,^

*yg lelaki pun boleh jugak kalau teringin nak tau , tak kesah , aku oke jer ! (;












#kalau nak tego buruk ke tak cantik ke , pelik macam nyonya ke , nampak macam kartun ke , takper . just say it oke ? untuk maju sometimes we need to accept more kritikan dari pelbagai pihak . kan ? (; 






eh ? mata aku dgn en.LEMBU sama ke?!


ASSALAMUALAIKUM  ;)


lumrah dunia dlm hidup kita ni tak semua org sukakan kita , boleh terima apa yg kita buat ..
semalam , ada seorang insan yg berhati mulia yg kritik aku .. oke . aku tak kesah kau kritik aku , aku boleh terima sebarang kritikan tp bkn hinaan , hinaan mmg aku tak boleh terima sbb Allah S.W.T dah ciptakan aku macamni . kau pandaiII ja ubah ciptaan Dia . kenapa ?? 

permulaan chat dgn aku , kau siap bg salam lg . amboiii , pandai jugak beradab sopan . aku layan kau sbb kau kata kau nak tanya pasal shawl la hapa kebenda la kan .. aku layan kau baik , kau ckp apa ? kau kata mata aku macam LEMBU . buruk ! oke , no heart feelings pun dgn kataII kau tuh . 
psssstt , en lembu ! nak join jd geng kau boleh..? teheee ~ ;)


perbualan aku dgn insan pling mulia tuh .. 

dia : hoi betina , asal mata kau buruk eh sial ? mcam lembu ja aku tgk . kau dtg dari mana ni ???

aku : eh ? ouhh , tengsss ! lembu betina ka jantan u ? :)

dia : b*** sial la kau ni , manaII pon sama ja . jantan betina semua sama .

aku : eh ? mana sama u , jantan lain .. betina lain .. kesian u , tak pegi sekolah eh dlu sbb tu tak tau nak beza jantan and betina .. :(

dia : hey sial ! kau tunggu la , aku nnti buat kau susah ! 

aku : tengss lg , takper .. Allah ada dgn i time susah senang .. lgpun tak mati la kalau u buat i susah sekalipun .. ramai sayang i . i ada ramai kawanII , parents pun Alhamdulillah , still hidup sihat walafiat . rezeki ? Alhamdulillah , Tuhan bagi tak pernah putus . :')

dia : kau tunggu ckup lembu sial ! 

aku block dia terus , takut juga sebenarnya .. kalau dia buat bukanII kat aku ni .. mamposss ! huhu .. 

aku tak sedih sgt dia kata mata aku macam lembu , tp yg aku ralat kenapa manusia ni slalu sgt berkawan dgn hasad dengki , jelessss ntah hapaII , tak pernah happy tgk org lain senang .. kenapa ? 
aku sedar la muka aku buruk kan , tp Ahamdulillah, atleast aku ada mata , bijik mata yg sihat tak rabun tak buta . mulut yg terlebih ramah , tak bisu , hidung yg still boleh beza busuk and wangi . kau ada wahai hamba Allah yg aku tak tau jantinanya hapa ?

satu lg yg aku tak puas hati , org kita sekarang ni kalau marah suka sgt sebut binatang sekor tuh (B***) apa yg bestnya kat dia ?? sebutla lembu ka siput sedut ka .. tru aku , klu geram sgt aku suka sebut cipanzi ! haha . sbb bg aku dy gumuk besar dan comell ! =P

sudahla , kita sama ja la .. masingII ada kelebihan and kekurangan , Dia dah ciptakan kita sehabis baik dah .. kan ? kita just perlu belajar BERSYUKUR and MEGHARGAI kurniaanNya . ha, dah mula la airmata aku ni sibuk ja kan nak meleleh , nak buat drama letuwwww ,  tak ! aku kuat . aku takkan mudah nangis hanya kerana seorang hamba Allah yg aku taktau pun mana asal usul dia . u go girl ! ;)



nak tgk tak mata LEMBU yg kononnya besar lg seksi gituuu .. haha , (saja nak sedapkan hati sndri) =P

hewhew ! peaceeee yaw ! 
(^______^)








hehe .. sekian , terima kasih sbb sudi terkebilII bjik mata korang utk membaca entry ni.. ;)

eh ? tetiba touching !!



ASSALAMUALAIKUM  ;)




urm .. aku sedih , tak tau kenapa tp aku rasa sedih .. aku rindu , aku rasa kehilangan .. ntahla , maybe aku terlalu rindukan kawanII yg aku pernah rapat time zaman sekolah dlu .. aku rinduu sgt . rindu zaman sekolah , rindu zaman nak main kejarII lepas kenakan abg senior .. kenakan cikgu , gelakkan cikgu .. yup ! aku rindu semua tuh .. mmg ! mmg dlu aku penah berazam dlm hati yg aku tak suka sekolah , nak cepatII habis boleh jd dewasa , bebas nak buat apapon . aku excited ! aku tak sabar . 

dlm kelas asyik bercakap pasal nanti da besar boleh jauh dgn parents, boleh ada duit sndri semua .. tp aku tak pernah pikir yg bla kita semakin besar semakin dewasa kita akan mula rindu zaman sekolah , zaman yg masingII time tuh takder masalah apapon . masalah cinta pon aku tak pernah take serious sbb ntahla ! macam tak berapa ada sgt feelingII bagai time tu . :)

rindunya aku nak jalan kaki pegi sekolah , peluhII basah habis baju , sampai ja sekolah kena marah sbb dtg lewat , dahla pengawas ! haha , rndu nak kena marah denda lari round padang tak pon kemas blik pengawas .. yup ! aku slalu kena . mmg dengki betul la ketua pengawas tu dgn aku kan ? ada ja salah aku .. huh ! siap kau klu aku jumpa lg kau skrg ! hehehe .. =P

tidur dlm kelas ? yeah ! hobi plg best and aku tak pernah lepaskan peluang tu . tambahII masa ADD MATH . hoho . masa yg pling baik utk jaga mata aku . haha .. mmg rindu , rindu nak bakar makmal kimia . semua garaII buat eksperiment guna asid . habis terbakar kulit buku aku . sampaikan cikgu kimia geleng kepala tgk dan pada ketika tuh aku boleh pulak sedekahkan senyuman yg pling menawan skali , hapa ?? kau pikir kau comell NURUL ATIQAH !! muka mcm kuih tempeyek .  ^,^

tp dlm banyakII kenangan , kenangan yg paling indah yg aku takkan pernah lupa . NEVER ! adalah kawanII .  urm .. kita masingII da jauh kan .. semua da terpisah , da jarang contact each other . ntahla , aku rasa kehilangan . aku nak mcm dlu , aku nak kita duduk samaII lepak gelak samaII .. macam dulu .. aku tak mau kita terpisah mengikut masa yg berlalu .. aku tak mau ! 


aku mntak maaf oke ? hehe , dlu aku suka sakatII korang sampai ada yg nangis .. =P
tp korang tau kan aku macamana ? mmg nakal . mmg jahat . mmg tak boleh pakai . tp aku tak pernah anggap korang musuh aku sbb aku tau korang adalah kawan yg terbaik pernah aku ada masa zaman sekolah aku .. ;)
aku tak pandai nak ckp sorry face to face because i feel something wrong and weird . maybe sbb tak pernah praktikkan depan korang kot kan ? hehe .. eh ? boleh pulak macamtu ?  ^,^


korang jgn lupa aku tau ! even kita semua jauhII sekarang tp selagi korang still igt aku , selagi tulah aku pon takkan lupakan korang .. Insyaallah .. ;)
tp skrg aku dah pandai tau ckp sorry , boleh tak klu yg tu dikira satu kelebihan ? ;)


sorry , gamba ni ja yg ada kat aku . mmg buruk tp kenangan tu tak pernah buruk kan ?? ;)





*font besar sbb tak mau bg korang susah nk baca , (tgk , skit punya baik aku tau , teheee ~ )





eh ? geliii siott !

ASSALAMUALAIKUM  ;)

title macam gempak kan ? hehe , saja ja nak ajak korang ramaiII ushar blog aku ney ha . hehehe , entry kali ney tak lah seGEMPAK title kat atas tuh , tp korang tengokla sndri .. aku nak cita pon tak tau nak start dari mana .. 

entry kali ney pasal kek . yup ! dengar perkataan kek mesti we will imagine something delicious right ? but now, aku nak tunjukkan kat korang kek yg menjijikkan aku pernah tgk! geli siott , and aku rasa aku mmg takkan sanggup makan ! yela, pandang pon da geli apatah lg nak potong and masuk mulut makan . euww , terasa nak muntah ! tak percaya ? tgk ni jom ! 



tgk la ! euw , da macam rupa mayat betul da aku tgk ha , errr , serious tak lalu nak makan . siap ada buat tikus lg wehhh .. macam real ! kan ?


ha ! yg ni alaII pengantin kena bunuh ka hapa aku pon tak taw la apa motif org yg buat kek ney nak sampaikan sebenarnya ... maybe dy frust kot time ni .. kan ?       
                    

euwww , ni lg la .. korang taw tak bentuk hapa ney ? TAHI .. euww, lalat pon ada jugak ! maybe org yg bg idea buat kek bentuk ni teringat mangkuk tandas kot . errr !


haaaa , tak sanggupnya aku nak makan tgk kek ni .. bkn hapa bby tu cumell kot , hehe .. korang rasa korang gamak ke nak potong kek mcm ni ??


ha , ini kek otak ! mmg unik but i think tak sesuai la buat benda makan rupa gini .. kan ?


yg ni korang nilai la sndri ye . aku pon geli nak pandang lamaII ... euww !


yg ney bnatang hapa aku tak taw nama dy , tp aku pernah tgk dlm tv la .. comel lg kot dri rupa dy dalam bentuk kek . eh ! bkn , bkn PIG oke .. tp tak taw hapa nama dy ..  yg pasti ianya menggelikan klu dijadikan sbagai kek .


yg ni aku tak taw benda hapa .. korang taw ??





oke ! semua gambarII ni takde kena mengena dgn yg hidup ataupun sudah mati . gambar ni aku dpt dri sumber yg boleh dipercayai td masa aku tgh boringII belek sana sini terjumpa kat google . ;)
saja nak share dgn korang utk sukaII ja ... takder niat apaII oke ? ;)





*kekII macamni takder kat Malaysia kot rasanya .. kan ?  (^__^)
but ! whatever is dorang mmg kreatif ! sangat kreatif ! ;)





eh ? aku lawa??!


ASSALAMUALAIKUM  ;)



hye , hye , hye !! ha , tgk title ja mesti korang igt ney entry 'puji dri sndri' kan ? tp mmg betol pon . hehe , takde la , just kidding . ;)

oke , aku x igt bla tp ada la selang 2,3 haritu .. sorang budak comell ney dia tanya aku mcmna nak bg hilangkan parut kat muka and nak muka putih licin bak sutera mcm aku . hoho , malu seminit ! oke , aku tpu . aku propaganda ja nak bg korang teruja . hehehe .. dy just tanya mcmna nak putihkan kulit and kulit muka tak berminyak sgt . tuh jala question dy . k. fine ! aku yg melebih . bkn apa , baru semangat skit kan korang nak cntinue baca , klu tak for sure korang boring habes sumpah seranah blog aku ney ha , hurr ~ (say tak nak attitude mcm tuh oke ?) ;)

so, meh sini pakcikII makcikII tuanII puanII yg comell lote , meh sini ceq story naa .. ;)
klu korang nak taw , baruII ney jugakla muka aku diserang askar ALLERGIC . nak taw apa dy buat kat muka aku ? urm , dy penuhkan muka aku dgn benjolII merah yg besar lg buruk . errrr ~ mmg buruk ! da rupa monster da aku time tuh . mau tak nya , lebam sana sini  benjol sana sini penuh muka . 
hah ? nak tgk muka aku time tuh ? tak pyh la korang ye .. kang nightmare kang ha .. =P


bla da makan ubat dokte , take time la kan nak baik sebetulnya pon .. 
tp lama derr aku tunggu , banyak bulan jugak la , lastly aku amek keputusan sndri aku pegi farmasi carik ubat ilangkan parut . mak aku ckp "biaq ja, nanti hilang sndri parut tuh ," aku mmg degil ! 
aku try jugak satu ubat ney .. ia sejenis krim . cara pakai dy pon mudah ja .. siang dan mlm, thats it . senang right ? ;)


haipp ! jgn salah faham . aku bkn meniaga ubat . cuma sekadar share dgn korang wahai gadis yg da masalah parut ka hapa ka . haa .. tak salah kan ? sharing is caring .. ;)


tadaaa ~ ha, ini la rupa cream vitamin E tuh . sesuai sgt utk semua kulit . kata nurse yg jaga kat farmasi tu la .. ;)
dy tak berminyak pon korang , elok ja kat muka .. and yg plg best dy boleh menjimatkan duit poket aku .. (klu da kedekut tu mmg kedekut jugak kan ?) =P


sbb apa dy boleh jimat ? ha sbbnya dy murah ja ..about RM 30 somthg la . sorry, da tak berapa nak hengatt la . urm ,tp betul ! mmg tak mahal . jgn takut oke . aku tak tpu korang laaa . ;)
aku pakai da 3bulan mcm tu la and my face da kembali elok sedikit . WALAUPUN tak sebersih mcm dlu clean and clear ja , tp oke la da tak nmpk da parut marut alaII monster tu . =D

and dy jugak boleh dijadikan cream asas sebelum korang make up . yeah  ! aku mulaII dengar org tuh ckp dlm hati "betul ka dy ni . ntah saja ja nak bg laku barang dy ." dgn mimik muka skali aku tunjuk yg aku tak percaya . haha . kejam tak ? tp aku mntak maaf , haaa jgn la cepat judge aku . aku baik jugak tau KDGII . ;)

sudah ! taknak ckp banyak , korang try la na .. semoga cepat jd cantik . macam kakak aku , SITI NURHALIZA .. apa buat muka tak puas hati mcm tuh ? betul oke , da agak da korang tak percaya . haha . cer tanya dy . kompem la dy jawab "yess ! dy adik saya yg tersygg .. ;) "  










*benda baik kena share tak bole kedekut ! nanti ALLAH tarik balik kurniaan yg Dia dah bagi.. kan ? ;)










eh ? aku mangsa rompak !


ASSALAMUALAIKUM ...  ^,^


PART 2 

ha , ney sambungan dri PART 1 yg aku pena post tempoh ary .. igt x ? ha, kena la igt klu kau org pena baca . =)
oke, x mau merapu meraban , jom start baca cita ney oke .

lepas ja CILAKA tu acu pisau kat aku and membe aku , kami pon diam la , takut kot . kang x pasalII dy tikam ka hapa . ha , sudahh ! so better kami diam , tp ak cuma boleh diam sat saja ..

aku dgn mmbe aku terus bangun dri atas tilam dan masingII bersandar kat bucu dinding, betulII melekat kat situ smbil pegang tgn . membe aku da start nangesII suma , yg aku ? aku x nanges, aku pon x taw kenapa , tp aku x boleh nk nangis . aku try jugak . tp mmg pelik, x rasa nak nanges pon .. y aku rasa BLUR . dlm kepala hotak aku terpikir nak buat apa ney ? nak buat apa ney ?! 

dy datang dekat dgn kami . then dy tarik tudung yg tersangkut kat atas almari baju kami , dy ikat mulut dan tgn membe aku then baru dy buat bnda yg sama dekat aku , time tu mmg aku berdoa sgt yg dy x nmpk rantai emas aku , tu ja pemberian mak aku . pelik ! aku sedar time tu , siap boleh sorokkan rantai tu dlm baju and serabutII kan rambut aku supaya dy x nmpk rantai tu , malangnya aku terlupa yg aku baru gnting rambut seminggu sebelum tu .. so, mestilah x panjang lg kan ? hurm ..

dy ikat tgn aku, dy try amek gelang emas aku, bjaya ! tahniah la kau cilaka .  =(
then masa dy nak ikat mulut aku, dy nmpk rantai emas kat leher aku , apa lg dy tarik terlucut rantai tu . sakit derr time dy tarik tu . aku terjerit terkejut dy tarik kuat sgt , dy letak pisau kat leher aku . mmg dy marah la sbb aku dok jeritII mintak balik kat dy rantai tu . mcmII aku ckp kat dy . sumpah seranah x payah ckp la , aku diam pon time dy tekan skit pisau dy kat leher aku . haha ! x sakit sgt pon , tp saja nak wat bg dy takut . aku jerit "sakit la bodoh !" 
dy angkat tgn dy  "oke! aku x buat , tp kau jgn jerit !"

aku diam , angguk pon tidak , ckp apapon tidak . aku just pandang dy mmg panassss sgtla time tu aku rasa . mata aku da terjegil da kat dy . huh ! keras betul hati aku time tu , x menanges lg .
dy sambung curik barang berharga apa yg ada , aku tgk setiap pergerakan dy . yup ! aku nmpk dy masukkan lappy, purse membe aku . suma yg dy rasa berharga boleh dibuat duit dy amek masukkan dlm beg .
dlm tgh dok masukkan barangII dlm beg , dy pandang aku . "kau tgk hapa hah ? pandang tmpt laen !" 
"kau org asal duduk rapatII sgt ney ha ?"  dasar cilaka la kau jantan , aku takut . mmgla aku dok rapatII dgn membe aku . kau apehal ? jeles x tentu pasal !

dy dtg and pisahkan aku jauh skit dri membe aku , membe aku cuba melawan dy , dy bole jawab cmney "kau biadap eh dgn aku ?'' ceh ! nak org hormat kau konon , kau tu penyangak mmg x laaa nak hormat . kau sapa??! bapak aku ? abg aku ? aku nk kena hormat pulak . haiyy ! 

dy mmg cilaka la , pandangII aku maen mata dgn aku . puihh ! aku x lalu la weh , x bernafsu dgn kau . x pyh nak ngoratII aku sgt . eee menyampah la ! aku jeling dy dgn penuh semangat , benciiii sgt ! dy dtg dekat dgn aku and try buat benda x elok . aku mmg x kesah hapa da time tu . aku jeritII mcm org kena histeria kot . haha ! bla tingat balik lawak . aku tendangII dy , sambil mulut jerit "kau buat aku, aku jerit .aku x kesah kau nak bunuh aku ka hapa ka . aku x kesah !" 
aku x taw mana dtgnya keberanian tu . myb sbb nak pertahankan maruah aku kot agaknya la .. urm ..

dy x buat ! dy stop and said " okeII , aku x buat .kau diam ah ! aku nak blah pegi blik lain, lg 15 minit aku dtg balik !" cilaka betul siap buat date lg dgn aku nk jmpaII bagai . sapa yg biadap sekarang ney ???  =.=''
x sempat dy nak kuar blik second handphone aku berbunyik pulak . kan aku kunci jam utk esoknya nak bgun study , boleh bunyik pulak time tu . 
klu x , handphone tu mmg selamat sbb aku letak bawah bantal . tp da bunyik ? dy punggah habes cari handphone and marah aku kata aku nak sorokkan dri dy . sumpah  !aku pon x igt da yg bawah bantal ada handphone . da blur time tu . takut semua ada .

dy da dpt apa y dy crik . then dy blah kuar pegi blik laen .. ha ! sampai sini aku mmg x taw apa jd kat blik laen , sorry membeII aku semua .. kami x boleh nak tlg kau org , kami x ckup brani utk kuar dri blik . aku ada try kuar , ikatan kat tgn aku da terlonggar, dlm tgh panas berpeluhII aku berjaya bukak ikatan tgn . yup ! aku berdiri nak kuar tp ?  tap ! pintu terbuka and aku nmpk jantan cilaka tu jenguk kepala dy kononnya nak check la tu apa yg kami buat . nasebb aku sempat duduk and puraII tgn letak blakang . kononnya mcm still dlm ikatan la . haha ! dlm tghII kalut tu Alhamdulillah, otak aku masih boleh berpikir .

dy kuar and hempas pintu sekuat hati dy . dari bawah pintu aku nmpk cahaya torchlight yg dy pakai kat kepalanya . means dy still dlm rumah tu and ke hulu ke hilir aku x taw apa dy buat kat ruang tamu tu . x lama tu dy dtg blik aku balik . dy ketuk sbb pintu blik tu terkunci . Alhamdulillah sgtII , mmg aku x ptus baca ayat kursi dri mulut aku time tu . ayat tu ja aku igt sbb terlalu tkut . ayat tu ja bermaenII dlm hati aku and kepala hotak aku . betullah kata ustazah aku, ayat kursi mmg ajaib . dy da selamatkan kami .. aku pon x taw macam mana pintu tu boleh terkunci sndrinya ..  =')

dekat luar diam . tiada lg bunyi suara org jerit atau gaduh . x ada .. pelik ! dy dah kuar ka ? time tu aku dgn mmbe blik aku kami masingII tertanyaII . apa jd ? dy da x ada ka ? =.=''
aku nmpk dri bawah pntu lampu ruang tamu menyala . ha ! sah, dy da blah . kami ketuk pintu mntak tlg membe laen bukakan . masingII berpelukan time tu, kami lari kuar rumah mntk tlg dekat jiran sebelah . tengss mkcik sbb bg kami pinjam handphone . kami bergilirII kol parents masingII . time dengar suara mak aku , mmg aku x boleh tahan perasaan lg dah . airmata aku jatuh, dan jatuh , jatuh lg sampai aku dah x reti , x taw mcmana nak bg dy stop . aku letak handphone and msj mak aku gtaw apa jd . aku dengar suara mak aku serak . aku taw dy nanges . sorry mak , buat mak susah hati .. iqa p0n xtaw bnda ni nk jd kat iqa mak .. ='(

lpas ckp dgn mak aku, aku dail satu num ney .. num yg mmg aku always igt . KAU ? tengss kau sbb usaha dtg tgk aku even time tu awal pg . tengsss sgtII and aku betulII nak mntak maap sbb x jaga handphone kau bagi elokII . aku da try selamatkan dy , tp ? ntahla .. aku mntk maap .. kerana aku kau da banyak sgt susa ..  
aku syg kau ! nanti aku ada duit lebih bla aku dah habis study kerja semua , aku belikan utk kau handphone baru ya ? =')

utk housemate aku , sorry klu aku mengingatkan u all tentang bnda ney , tp aku berterima kasih jugak dekat cilaka tu , kerana dy kita jd rapat .. kan ? kita jd lebih beringat , lebih muhasabah diri lpas kejadian tu kan ? percayalah ! aku sygg u all sgt  ! next sem kita dah sem last.. kdgII perkaraII cmney la yg buat kita lg igt each other kan ? =')



*ada lg senanyer time kami pegi report polis .. nantiII lah aku cta lg oke ? ;)


eh ? aku mangsa rompak !


ASSALAMUALAIKUM ..  ;)


PART 1 
hujan turun dengan lebat , malam tu aku dan 7 orang housemate aku baru balik dari pasar mlm sesudah puas meratah dan melihat kerenah manusia include mkck2, pkck2, adek2 y muda y da besar sikit, abg2 y sibuk menjerit memekik berusaha menjual makanan y tersedia di bawah khemah mereka supaya cepat habis .

kami buat rutin yang mcm biasa, makan then layan TV stgh jam mcm tula lbih kurang . 
but at that night, masingII mcm da masalah . sampaikan aku boleh rasa y antara kami mlm tu ada jurang .
tp aku x pasti dan aku x tau mcmna nak xplain .
jam 10 kami masingII masuk blik dan start menelaah utk final paper Agama keesokannya .
mmg pulunla sbb masingII x mau kalah and try utk naikkan pointer even subject tu hanyalah subjct y x da jumlah jam kredit y banyak .

aku dan roomate aku a.k.a bff tidur sebilik , nak dijadikan cerita , malam tu aku letih dan x rasa nak stay up even esok tu ada final , tp aku terpikir jugak , klu aku x study , mcmna nak jwb paper esok . kan ? so aku dan roomate aku buat deal y kami akan bangun study pkul 6 a.m nanti . jam dah dikunci dan kami pon start memainkan muzik masingII ( berdengkur ) . eh, lupa plak , kami kunci guna jam handphone ja sbb jam loceng  kedekut nak bli .  =P

jam 5 a.m kami dikejutkan oleh sorang CILAKA ( sorry guys , aku mmg x boleh nak pgil cilaka tu dgn gelaran y baikII ) . masa aku sedar , CILAKA tu tgh berpeluhII masukkan laptop dan handphone kedua aku dlm beg aku jugak , suma diambilnya . betul CILAKA la kau jantan . dia pndg aku , ya ! aku bertentang mata dgn dia . SUMPAH ! time tu aku cuma terpikir y CILAKA tu myb nak repair pintu or whatever la sbb tombol pintu blik aku rosak . disebabkan terlalu takut sbb gla kau ! kau bangun tdur ja tetiba nmpk jantan asing y kau x pernah kenal or tgk lgsung ada dlm blik kau . aku cuit bff aku kat sebelah y sedang lena .

malangnya CILAKA tu perasan dan dia jerit smbil tgn dia acu pisau ke arah kami . kataII dia masih dekat lg dgn telinga aku . "kau diam , kau diam , kau diam !" time tu x da benda laen y aku pk selain ALLAH dan mak aku . mmg aku tkut sgt . sgtII tkut ... 




                                                                                                                          
to be continued next entry , tu pon klu ada y sudi nak dengar lg la ..  =')



eh ? perasaan yang ajaib !



ASSALAMUALAIKUM ... 



ha ! entry aku kali ni pasal hati dan jiwa, bajet jiwang la konon ! teheee ..    ^__^
pernah x  one day kau rasa mcm x boleh nak lupa dia ? pejam mata p0n still nmpk dia , celik mata p0n nmpk jugak ! ha, klu kau pernah, ni lah namanya PERASAAN . Perasaan ni memang ajaib ! dia akan dtg pd semua org, setiap org akan alami keadaan mcm ni paling bodo pon sekali dlm life dia mesti pernah rasa . kan ?? 

tp y tu pada y normal la, pada y x normal pulak berkali-kali ! haha , ni bukan perasaan ajaib da ni tp perasan habis ! =P
klu kau pernah ada perasaan ni, ha ! sah la kau dah dilamun cinta .. sbb, cinta ni lahir dri perasaan, macamana ajaibnya perasaan, cinta tu lg ajaib ! 
klu da sampai x lalu makan, tdo x lena n nmpk lemah ja, ha! tu namanya cinta , bkn perasaan lg dah .. y ney bahaya ! u must take serious sbb dia boleh hilangkan motivasi dri kita ..


cer try kau jd mcm HANG TUAH , dia bukannya x cinta TUN TEJA .. tp sebab amanah sultan, dia lepaskan juga TUN TEJA utk sultan . padahal ? dia cintakan TUN TEJA . means, cinta ni jgn terlalu melayan sampai melampau-lampau nanti kalut jdnya . sbb dlm usia remaja mcm aku ni , cinta x membawa kemananya . *eh? terperasan remaja pulak! heeeee ~   setakat rasa tu biasa la, tp jgn sampai rasa jd binasa pulak . kan ?


p/s : blajar cinta dri sndri dlu baru gegeh bercinta dgn org lain oke ?  (pesanan utk dri sndri y sebetulnya)








----------------------------
y baik slalunya dri ALLAH S.W.T n y buruk tu dtgnya dri diri kita sndri ..
----------------------------

# K.O.R.B.A.N !!

ASSALAMUALAIKUM ..   ^,^



korban ? haha .. jgn la takut .. title ja cam gempak. padahal nak ckp sal raya aidiladha ja kot . haha ! =P

# klu kowunx pasan kan , tem ney mesti lembu terketaq2 takut.. yela, tem ney mmg dy jala satu-satunya mangsa korban y plg mndpt rebutan kan ? hehe .. =)
kowunx mesti best kan nak celebrate raya ney .. tp ak ? urm, ak sama geng ngan budak SPM .. tp bkn ak y candidate SPM, cuma lebih kurang ja sbb dowunx SPM , ak ?? FINAL paper ! huhu .. stress der . bawu ja ngat nak raya gla2 punya .. eh ? buat mcm raya aidlifitri plak da nak raya gla2 .. haha ! =P

kowunx doakan la eh ak lulus cemerlang klu bole doakan skali ak dpt dekan ka, wah ?? citacita tinggi menggunung, study nya xmau ! =/
alaaa .. xbley nak merepek lama2 laa .. senanyer ak nak cta pasal KORBAN aidiladha ney .. tp my mom da pgil suh packing beg mau gerak balik kg .. huhu =)
okela, ak gerak dlu na .. " selamat ary raya aidiladha " (budak2 ! jgn mnx duet raya plak !) =D


tkcre oke ! kbai ! =D









-------------------------------------
y baik 2 slalunya dtg dri ALLAH S.W.T dan y buwok 2 dtgnya dri diri kita sndri ..
--------------------------------------

" BFF "


ASSALAMUALAIKUM ..  ^,^



wheeee ! haha , jerit sambil wat muka jakun plus jegil2 mata k0n0n terlalu epy la kan .. haha ! tp mmg p0n , ak epyy sgt rini .. nak tw sbb pa ?? bkn falling in love ka pa, tp terharuu .. sungguh ak terharu dgn ka0 la alg ksygnku .. k0wunx nak taw x dy wtpa ? dy watkan header kat ak .. hihi , tanpa kenakan sebarang bayaran or papa ganjaran kat dy .. dy mmg baek la ! cyes .. baek sgt ! 
eh ! jap2, sbl0m 2, k0wunx ushar la header ak .. haha ! da laen kan ? kan ? epy-epy cmney y nak wat ak cenyum katak s0wang2 ..  ^________^


ha, alang2 2kan .. ak nak cta kat k0wunx la sapa dy alg ak 2 .. oke! let me start now . 
nama dy : Siti Aqilah Bt Nol Abidi
um0 : sama ak la .. 20 ! 
status : MARRIED ! eh, tersilap pulak, bkan2 ! bkan married, tp da bpunya and still student .. 
personalities : lawa + cumell + ayu + baek + lembut ! suma y baek2 dy ada la .. haaa  =)
tarikh kenal n start rapat : ntah ! time 2 form 1 laa, mana la nak igt tarikh , hehe tahun bapa taw la ... teheee .. =P


nanak ushar x pic dy ?? jap eh ..
tadaaaa ! cumell x ? cumell x ?  ^,^

haaa .. nanak say tengssss lg sbb alg slalu tlg agh .. x pena bkira ngan agh.. slalu beralah dri dlu smpai n0w . tengss jugak sbb sudi jd my siblings,  alg baek sgt ! ILYSM Siti Aqilah .. =)
gado manja2 uh besa la kan ? h0pe one day kita dpt lepak sama2 mcm dlu ..  =')
* eh ! k0wunx nak skodeng blog dy x ??ha, sini-sinialong cumeyy !




  -------------
even kita da ja0h, but our friendship will never far !
-------------

H.O.S.T.E.L !!


ASSALAMUALAIKUM .. ^,^


ha, mesti k0wunx pelik kan , tetiba ja ak nak wat entry sal HOSTEL . haha ! ney bkn cta an2 or scary m0vie gituuu .. ney cta sal ak n geng2 ak . cewahh ! saja guna ayat " GENG " nmpk mcm hebat skit en ? =P

alkisahnya mcmney .. tengah sy0kkk dok layan mimpi, da kena kac0 ! pg2 da dgar suara2 nyaring ja kat luar 2 jerit2 soh bang0n ! adoii ! x ckup ngan 2, d0wunx b0le plak pasang menda hapa ntah y bunyi kalahkan siren pas  2 x habeh2 dgar suara laki mana ntah d0k kasik announce ! ckit2 da la beb .. gua punya blik da la dekat glaaa dgn speaker .. mau krem telinga gua ngan r0omate gua dgar . * opss ! soryy .. termara la plak ! heeee ~

ha ! k0wunx nak taw kami bang0n awal2 pg watpa ? ney haa .. saja nak bersila ramai2 kat dataran . sambil2 tgk matahari terbit, sambil2 snap pic .. kan ? haishh ! k0wunx pk menda bezz ja , realitinya, kami kena wat senaman aerobic ! ke kiri ke kanan, ke kiri ke kanan .. terkodek2 ke sana ke mari, tp y 2la y wat ak n geng ak gelak besaqqq ! haa ..  even peluhnya asa mcm tpu ja! tp bau masyum bdn kami still xleh lupa laa .. perghh ! terbaekk ! urmm .. tp xpa ! y pntg kami enj0y time ney . ^,^

ha, nah ! hambik ka0 ! ushar la pic ney . ada nmpk mcm matang skit x muka kami if c0mpare ngan junior ? hihi ~ ^,^


y mana ak x b0lat 2 means bkn geng ak la, cewah ! padahal geng ak senanyer geng seni0r y sesat dlm gr0up juni0r . haha ! eh, kal0 da muka2 k0wunx y x bapa nak nmpk cnthnya mcm syaz , ha? apadia? k0wunx x kenal ? alaaa.. y nama dy ak lukis bes0 dari nama 0wg laen .. ha! bkn sbb dy special ka hapa ka , tp sbb muka dy xnmpk terlindung dek kepala uda 2 ha .. so, nanak bg fair , ak lukis la bes02 ! pueh aty . teheeee ~ ^,^

tp ak x taw la time ney kami da start ka bl0m sbb nmpk keadaan kat ats 2 mcm tgh berseronok ronok ja xda muka tensi0n aerobic or muka peluh2 penat ka hapa ka kan ? 
tp y plg pntg semangat beb ! nak kuruskan bdn, kena ada semangat , nak gem0kkan bdn p0n kena ada semangat gak kan ? semangat ma0 kuat ! =)
chaiyokkk ! wahai geng2 ak n especially to diri ak sndri y semakin memb0lat !  ^__^


*P/S : eh ! tengss 2 syapiq maula sbb tag pic ney at my wall ..  =P




------------
y baek 2 slalunya dtg dari ALLAH S.W.T n y buw0k 2 dtgnya dari diri saya sndri .. 
-------------

MAAF !

ASSALAMUALAIKUM .. ^,^


uits2 ! k0wunx .. p0sa penuh x ?ha, sengih2 uh.. x la 2..kan ? hehe ..wahh ! lama iqa x update en ? ha, ney bawu la da semangat ckit nak update . kal0 x, ngan line mcm siput sedut tekedek2 + tergedik2 cmna iqa nak on9 ? kan ? kan ?  *padahal blog dy ney berat . aksesori merata2, mcm pokok krismas da kdg2 bla dri sndri tgk . urm .. =.=''

urm,, iqa raya kat kg la tahun ney .. s0 kat sana nanti mmg xb0le on9 la kan ? dats y la iqa pk iqa nanak wish raya kat k0wunx awal2 la .. hihi =P
k0wunx.. ney eklas taw dari aty iqa .. btul2 iqa amek dari k0lam aty iqa ney ha .. saya,
  NURUL ATIQAH nanak mnx maap cgt2 if :

 - terKOMEN y bukan2 ..
- terPUJI menda y ntah papa.
- terREMOVE k0wunx dri fwen list
- terLUPA nak reply k0men k0wunx..
- terOUT time k0wunx ngah2 sy0k2 chat ngan iqa..
- terIGNORE k0wunx dri fwen request..
- terGADO ngan k0wunx kat dlm FB ney ha..
- terMAKI k0wunx tem badmud..
- terSOMBONG time jumpa kat luaq..
- terGEDIK ntah hapa-hapa ! 
- suma y ter' ter' la harap dimaafkan na .. 


sumpa ! suma 2 x sengaja la .. iqa p0n manusia besa gak .. so, xlepas dri wat clap . kan ? h0pe k0wunx tima maap iqa ney na ..  sygggg k0wunx suma la ! iqa da anggap k0wunx cam membe lama da .. even k0wunx juz membe alam maya ja kan .. but one day, kita pasti terserempak gak.. tol x ? sapa kata dunia ney kecik ja, dunia ney bes0r laa, tp pusing2 bnda y sama gak ary2 kita kan .. hihi  =)

eh ! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI k0wunx .. mnx ampun mnx maap na ! 
kal0 iqa balek awal penang, iqa jemput k0wunx dtg beraya uma iqa uke ? =P



--------
y baek 2 slalunya dtg dari ALLAH S.W.T n y buw0k 2 dtgnya dari diri saya sndiri
--------

Shawl VS alas meja !

ASSALAMUALAIKUM ...  ^,^



wah ! cam gempak ja en title kat ats 2 .. padahal ?? yoyo 00 je .. haha .. ak bkn nak cta sal alas meja la der.. nanak cta sal shawl ney ha .. bkn pa, membe ak wat bsnes shawl , dsbbkan dy amek ak jd m0del dy s0 ak tlg la pr0m0te kan skali shawl dy .. *tp klu untung nanak gak dpt free shawl ka.. kan ? haha  =P 

ha, k0wunx taw x , dy jual agak mura la jugak bg ak .. sbb bawu2 ney ak bli shawl y jnis kaen satin 2kan RM 28 hinggit ak kena .. adoii , padahal kaen 2 plain kosong ja kot .. corak hapap0n xda ! tp sbb gdik sgt ek0t nafsu, s0 ak p0n bli la jugak, pjuk punya pjuk dptla kurang ckit kan .. owg kdai 2 bg dlm RM 27 ja .. cehh ! ngatkan nak bg 25 ka .. 27 ?? baek xpayah ! haha mara2 jugak.. tp tgn still hulur duit kat owg kdai 2. haha  =D

suda2 ! xm0 ckp manyak.. k0wunx tgk la na .. ha da 1 corak mcm kaen alas meja .. tp sumpa weh ! mmg cun bla melekattt atas pala k0wunx . nmpk ja mcm kaen alas meja .. tp senanyer cantek kot .. eh ! tp kowunx jgnla plak pegy try kaen alas meja mak k0wunx . kang naya ja ada lak la y kna berbuka kat atas lantai ye .. heee ~ 

ha? k0wunx xtaw kaen satin 2 cmna ?? alaa.. kaen y lembut2 y shining 2 .. n0w rmai da y stat pkai shawl jnis 2 .. xcaya ?? 2gu la pic2 raya c0ming s00n nanti .. pas k0wunx tgk rmai pkai.. k0mpem k0wunx lak y pegy cari material jnis satin 2 .. =P





ha ! y wana biru its mine uke ?? haha mahal ak der ak kidnap y biru 2 .. haha  =P





material dy satin .. jgn esaw la .. sdap ja pkai .. xpnas p0n !  n senang bentuk ..  =)

arga dy ?? mura ja .. RM 25 ja .. skali ngan service p0s mengp0s .. xkan dkenakan sbrg tax . hehe cpat sampai ! k0wunx order arini es0k da sampai .. =)

wana ?? ada itam putih ja .. mmg style dy black n white .. corak dy ? stakat ney .. y ney jala... nanty tuan empunya shawl gtaw laen kat ak.. ak cpat2 gtaw k0wunx na.. =)


-------------
suka ?? juz PM/INBOX saya kat FB.. xp0n k0wunx juz PM tuan empunya shawl sndri na .. cik kila !!   
-------------

WAJAH ohhh WAJAH !!


ASSALAMUALAIKUM...   ^,^


salam ramadhan suma ! hehe ..kowunx, taw x.. pg ney ak TERbang0n awal .. eh? bukan! bukan! adoiii.. kantoii la slama ney ak bang0n lambat.. haaaa =.='' 

oke2 .. jum2 ! kita cta sal wajah .. menda pa y plgg berharga dlm life k0wunx? ha? duit? yela.. selain duit la yunk uitss .. wajah kan ? hehe tpu la sapa y kata wajah 2 x berharga .. ak x pcaya ! nanak jd hebat ? haa, wajah p0n kena hebat gak .. sbb, kehebatan s0me0ne 2 terletak pada wajah dy .. yup! x slalunya camtu.. tp mmg kerap p0n camtu kan .. org y hebat, wajah dy p0n mesti hebat gak .. ha ney la y owg pgil aura ! k0wunx ada ??  =)

xtaw aura 2 apa? uke2.. meh cney ak cta na .. aura 2 perisai diri. klu kita bole nmpk, perisai dri ni macam 7 lapisan wana y mlindungi dri kita. aura y plggggg hebat wana putih ! n owg y aura dy K.O wana merah .. slalunya owg cmney owg y bermasalah la .. sory 2 say na.. slalunya owg cmney dy xtaw cmna nak exit drpd pr0b dy, means dy xtaw nak watpa mcm tba2 jd bangang or bengang camtula .. 



so, jom kita kutip aura y plgg baik y wana putih 2 .. ha nanak x ?? oke.. baca bebaek taw ..  =P

=>  tiap pg bang0n ushar cermin, wajib senyum ! yakin pada keb0lehan y da dlm dri k0wunx time ushar cermin 2 .. puji ja dri sndri .. xpa, bkn da sapa denga p0n kan ? watpa nak malu .. ckp ja cmney " kau ney hebat la ! kau ney cantek la .. kau ney ensem la ! " bukan nak suruh eg0 atau takbur tp mcm ney la motivasi nak appreciate dri sndri .. klu bkn kita y puji.. sapa lg nak puji, kan ? kan ?

kan bagus tgk cemin n yakin y dri k0wunx 2 cantek + ensem berbandng k0wunx asyik hina dri k0wunx buw0k ja ..kan ALLAH y wat kita, s0 mestila kita suma ney cantek2 belaka ensem2 belaka .. iye d0k ? klu da owg kata k0wunx buw0k ,, ha.. mata dy la y SENGAL ! x p0n RABUN .. 

ha, ney da lg .. rawat la wajah 2 ckit klu b0le.. bkn pa, xmo bg nmpk kusam ja .. sbb,menda pertama y owg nanti tgk kat kita adlh wajah kita.. klu wajah xl0k ..sememeh ja, da ka 0wg nak ushar kita ? nak jelingg p0n xlalu ak asa .. kan ?


hargai la wajah k0wunx ye yunk !  ^,^
kerana dirimu begitu berharga .. haha iklan sebentar bersama kitkat ! hahaha  =P





-----------------
y baek 2 slalunya dtg dari ALLAH S.W.T n y buw0k 2 dtgnya dari diri kita sndri ..
-----------------


WAJIB BACA !!! ='(

ASSALAMUALAIKUM    ^,^



entry kali ney ak 2lis dlm keadaan ak ngah geram + sdey ! mana x geramnya da someone y da ceroboh masok acc FB lama ak .. pas2 da ceroboh masok x kesahla .. ney x . bole lak dy p 2kaq paswrd suma ... mmg dengki la en ngn ak ??? huhu tp xpa la .. bulan2 posa owg 2 wat cmney ak doa dy dpt pahala lebih aw ! =)

ha k0wunx y mana baca ney .. kal0 da status bawu y ak wat kat FB 2 .. bkn ak la 2 k? ak da xbole nak log in masuk da FB 2 so cmna nak wat status tol dak ? so.. nak mengelakkan kekeliruan.. k0wunx add la FB ak y bawu ney na .. ha y ney k0mpem ak t accept suma cbb bawu agy .. y lama 2 da crowded + full .. ha to hamba Allah y menceroboh masok .. ak xkesah p0n .. no heart feelings uke ? juz have fun ngan FB kau 2 .. kononnyala kan ?? pa lagy y kau asa kau nak ceroboh ?? ntah pa la y bez cgt curik hak owg len ney .. eeeee ! seb baek bulan p0sa .. kal0 x .. ciap ar kau ! *ceh ! ckp mcm berani en ? hehe =P

da la.. kang lagy manyak ak ckp lagy asa nak mara .. da tambah dosa bulan2 mulia cmney en .. chill iqa ! ^,^

eh2 ! kowunx jgn lupa add acc FB ak y bawu lak taw ! 
caja nak bold kan n kasik largeee link ney bg kepuasan aty cndri !  heee ~   ^,^

jalan-jalan cuci mata yukk !