About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? tuto ikan bawal berkejaran pulokk !


ASSALAMUALAIKUM (;


tak sabar nak masuk tahun baru , nak buat azam baru , nak bli baju baru , nak tukar cara pemakanan yg baru (nak demand sikit, haha) semua nak serba serbi baru la ! eh , ada lagi ! handphone pon baru ! iphone4 dlm genggaman .ceh ! yg tuh bukan azam utk berubah ke arah kebaikan , yg tuh ke arah kegagalan lg ada laaa ..  takmau , takmau cenggitu naa .. jom kita pakatII countdown mlm ni utk berubah menjadi lebih BAIK dari sebelum ni.. oke ?? (;

apa dia korang ? entry ni dah banyak org buat ? ish . ish . sapa kata aku nak buat entry tahun baru . ni haaa , nak buat entry pasal tutorial back to the bawal's tudung ! alaaa , yg aku pernah pakai itu hari .. alaaaa , buatII lupa pulokk , yg ni lah korangggg .. ikan-ikan bawal berkejaran !

hehe , dah igt kan ? haa . korang ada mntak buatkan tuto nyaa .. tp aku segan la nak buat video .. kalau macamni agakII korang faham tak ?? 

korang boleh kelik dekat gambar kalau tak clear , oke ?? (;


1. korang cari tudung bawal dulu , takper ! mak korang punya tudung bawal pon bolehhhh jerrr , hehe ! kalau mak marah , kata cenggini dekat dia "sharing is caring la mak.." oke ? (;


ha ! nampak tak ?? korang letakkan atas kepala korang , makesure sebelah tgn kiri aku yg ada jam and gelang tuh kan .. tudung bawal yg ada BATU belah bertangkup tuh .. (;
belah kanan pula , kosong .. takder batu belah takder mutiara hati permata hati semua tuh . hehehe .. (;


2. oke . dah setel bab pinjam meminjam tudung and kekeliruan dlm batu belah tadi tuh , korang pegang bahagian tudung yg kosong tu , yg takder BATU belah tu .. korang tarik ketepi kepala korang dan pin kan .. (utk cover your neck)
tak faham ? macamni ..


3. ha , faham tak ? lepastu korang pin kan laa .. TAPI ?? sebelah je tau .. sebelah lg biarkan dulu ..


4. oke , dah setel bab pin mengpin korang hambek yg sbelah lagi tudung .. yg mana ?? alaa .. yg banyak batu belah batu bertangkup tu .. (tgk kat gambar atas ni)


5. oke , da pegang yg ada batu tu korang pusing dia , (nak bawak dia kebelakang supaya terletak atas kepala) pusing ikut gambar tau .. tgk betulII ! kalau pusing terbalik takut tak jadi .. (;
tarik semua part yg ada batu tu kedepan , then baru pusing ke belakang dan letak atas kepala .. 
LIKE THIS !


6. ha , macam ni !! pusing la slowII , jgn kelam kabut kang terbelit leher kena saman pulokk aku .. huhu , takmau! takmau ! buat slowII tau , Insyaallah , menjadik ! (;


7. dah main pusingII kan tadi , then korang betulkan yg batu belah tadi tu di atas kepala korang , letak betulII dekat depan kepala korang dekat dgn dahi . (;


TAPI ?? ni tak siap lagi laaa , korang betulkan dulu sampai jd cenggini , kalau tak jadi ?? buat semula slowII try .. oke ? kalau tak jadi jugak sbb tak faham , just ask me oke ? nanti aku buatkan video tuto bawal's tudung utk korang ok ? korang betulkan sampai jadi tak serabut and yg penting sampai korang selesa ! dah selesa korang pin kan dekat TEPI tudung korang supaya ia tak jatuh ..
 final result akan terhasil cenggini ....


ni serabut sikit laa .. sbb kelammmmm kabuttt time bersiap ! yela , bersiap dlm keadaan perut lapar , mmg takkkk la kan nak jadi elokII .. (;








# hope usaha aku utk bantu korang berjaya la ye dear ?? aku yakin , korang kalau pakai cenggini confirm TIPTOP lagi dari aku , sbb korang more comell , cantik dari aku .. haaa , mesti korang nampak gorgeous ! (;
selamat mencubaaaa .. and ! kalau tak jadi bagitau la , boleh aku buatkan video tuto pulokk , kalau jadi ?? cepatII snap pic korang and post kat blog , dah post jgn lupa jemput tgk pulokk ! (;

# sharing is caring , kalau korang ada style lg best ke hapa ke , cepatII inform me oke ? tudung macamni sesuai kalau kekurangan pashmina ja .. whatever is pashmina always yg terbaik ! (;


pashmina's lover ! itu saya ! (;















7 comments:

Ernee Azmn said...

comelll >_<

AQiLaH QeYLa said...

cantikla..!
trigin nak cbe.. hee..
nty alg try la.. hik2...
tp agh pkai mmg meletup...!
^_*

coklatberapi said...

comel je...thanks for tutorial;))

ahmoishantek said...

iyark. amoi trlmbt tgk tuto ni. xbtau pun dah bg tuto..

nasha sanza said...

cantiknya dan senang..nanti akak nak try la..thanks ye dear...

Catatan She Alai said...

comel lah...bagus juga tuto nie ..hehe

::Escapism:: said...

hye awak yg lawa...
suke sangat tgok awk..ajar laa cne nk pkai pashmina ala-ala Nurul Atiqah..lawa sangat.. <3

jalan-jalan cuci mata yukk !