About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? anoreksia serang aku !


ASSALAMMUALAIKUM  (;






oke , entry ni bkan hiperbola ke bolabola ke , tp mmg realiti and true story yg pernah jadi kat aku . DULU , aku mmg gilaaa nak kurus . bkan kurus sikitII tuh korang , ni kurus yg gilaII punya kurus sampaikan anggapan aku kalau aku pegang lengan aku and rasa tulang takpon muatII keliling jejari aku , baru lah aku percaya yg aku ni kurus . teruk bukan ? ?

masa virus nih serang aku , susun atur makanan aku mana betul , TAK MAKAN nasik wehhhh , aku makan roti ja , takpon biskut .. nasi mmg tak sentuh langsung ! hobi tak makan nasi sambil seps duit parents aku ni berlanjutan sampai lah aku form 3 . 

dahla tak makan nasi satu hal , balikII sekolah dulu aku exercise kot kat rumah . mmg gila ah . cekal betul hati aku time tu nak kurus . haha .. budakII lg time tuh , otak tak berapa pandai nak pikir mana betul mana idak . kan ? tp kan , time tuh aku tak tau lg apa tu ANOREKSIA , BULIMIA semua tu .. aku tak tau ! padahal aku ni dah tergolong dalam keturunan anoreksia . boleh pulak tak sedar diri . .



parents aku mmg tak tau sgt perubahan kat diri aku , sbb time tu my parents busy kerja , dedua kerja mana la ada masa nak belekII badan anak dia kan . tp yg tu dulu laaa time parents aku berusaha keras nak kukuhkan ekonomi diorang .  (;

aku mmg tak sedar , and aku tak pernah teringin nak story kat membe ke hapa ke , sbb aku rasa benda ni mcm memalukan aku balik ja . aku diamkan ja , sapa pon tak tau . benda ni makan diri aku masa aku form 3 . time tuh aku sekolah petang lg .. sekolah aku tak ditukarkan kpd satu sesi lagi time tu , pagi tu aku rasa senak perut , senak yg teramat .. sakit perut tu macam sakit nak mati . (iyeiye je aku kan , macam tau je sakit nak mati macamana rasa .) sakit laaa , nak bangun pon tak boleh . tu satu hal dgn nak muntah nya . hadoii , seksa wehhhh , parents aku pon tak tau sbb hapa aku sakit time tuh .. diorang igt aku kena gastrik ka hapa ka .. so diorang just bagi ubat ja sebelum keluar kerja . 

disebabkan terlalu sakit , and aku tak rasa aku boleh pergi sekolah dlm keadaan sakit macamtu .. aku kol membe baik aku and tanya dia kotII sakit perut ni sakit senggugut sbb aku tak pernah rasa senggugut . so aku mmg cetek la dalam halII macamni . dia kata maybe la kot , budakII lagi kan .. so tak berapa pandai la sgt time ni , tak cerdik sgt . apa yg ditanya lebih kurang ja di iyakan aja . 

abah aku balik , dia tak sampai hati tgk aku sakit macamtu , dia bawak aku pergi klinik dulu , masa kat klinik tu , sakit tahap cipan dah wehhhh , aku tendangII habis kerusiII kat klinik tu sampaikan abg sebelah aku bagi aku dgn abah aku masuk dulu pergi jumpa dokter , maybe dia kesian kat aku sgt kot , takpon dah meluat tgk aku tendangII kerusi sampai kena kaki dia . 

masuk ja dalam bilik dokter tu , dia suruh aku baring . then dia tekan perut aku . kejap je dia kata "APENDIKS" ni .. kena bedah . dandan dalam hati mengucap bertaubat semua ada lah . TAKUT ! ! 


haaaa , panjang lg nih kalau nak story macamII jadi on the way ke hospital and dalam bilik bedah . . . .  
tapi tak perlu la nak cita kan .. ha , moral of the story .. tak payah la nak kurus sgt bagi wanitaII yg comell kat luar tu .. berisi lg comell tau ? kurus sgt tak elok mana pon .. klu kurus sedia ada , takper la jugak . kalau kurus paksaan macam aku ni ? merana satu hal . sakit satu hal . nyusahkan parents satu hal lagi .. urm , jaga la kesihatan tubuh badan anda ye kawanII aku yg comellII semua . . (;















k.Daaaaa ..

14 comments:

akuamir said...

dia?? sangat cantik blog.. dia?? siapakah gerangan nya???ahha..
salam kenal,, klo sudi jemput datang singgah blog yaa.. :)

FatinAmirah said...

huuu,agak scary..

apek poyo said...

huii..btl bahaya penyakit ni...den ado tgk dokumentari psl penyakit ni..yg mano berlaku pada model kat negeri omputih..
tak lamo lopeh tu....MATI

akuamir said...

ulattt lalu lah.. :O

dah bedah ke?? kawan sey ade gak kene bedah apendiks,, kesian.. :'(

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@FatinAmirah
mmg scary .. huhu ):

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@apek poyo
mmg pon .. sapa yg tahap kronik kompem mati . huhu mntak simpang la mati cara cenggini . huhu kan ? ):

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@akuamir
da selamat bedah da .. hewhew . (;

Nora & Adhwa said...

ulat oh ulat.. hehe. kena maintain berat, jgn terlalu krus, kalau tak menyusahkan diri lak.. :)

Anda minat tudung yang lawa2..? Mari melawat BLog kami:
http://vanillawardrobe88.blogspot.com/
:)

Oppa Kudin Nz said...

tak perlu diet2 bagai kn. Makan je apa yg kita suke. Heheehe =D

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Oppa Kudin Nz
kan ?? makan ja selagi boleh sementara boleh makan .. macam now , dah jd cenggini baru terasa nk makan ja .. haha ! :P

Cik Ungu Kamila said...

erk, gerunnya dgr kena bedah.

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Cik Ungu Kamila
kan ? scary , tp best jugak sekali sekala masuk dlm blik bedah . bkn slalu , pengalaman tuh . hehehe :D

ryzna sha said...

tu la . obses nak kurus . sy lak obses nak gemuk . tp xjadi2..haha

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@ryzna sha
haha , jom tukar badan ?? :P
yg penting bersyukur apa yg ada iye x ? (;

jalan-jalan cuci mata yukk !