About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? mata aku dgn en.LEMBU sama ke?!


ASSALAMUALAIKUM  ;)


lumrah dunia dlm hidup kita ni tak semua org sukakan kita , boleh terima apa yg kita buat ..
semalam , ada seorang insan yg berhati mulia yg kritik aku .. oke . aku tak kesah kau kritik aku , aku boleh terima sebarang kritikan tp bkn hinaan , hinaan mmg aku tak boleh terima sbb Allah S.W.T dah ciptakan aku macamni . kau pandaiII ja ubah ciptaan Dia . kenapa ?? 

permulaan chat dgn aku , kau siap bg salam lg . amboiii , pandai jugak beradab sopan . aku layan kau sbb kau kata kau nak tanya pasal shawl la hapa kebenda la kan .. aku layan kau baik , kau ckp apa ? kau kata mata aku macam LEMBU . buruk ! oke , no heart feelings pun dgn kataII kau tuh . 
psssstt , en lembu ! nak join jd geng kau boleh..? teheee ~ ;)


perbualan aku dgn insan pling mulia tuh .. 

dia : hoi betina , asal mata kau buruk eh sial ? mcam lembu ja aku tgk . kau dtg dari mana ni ???

aku : eh ? ouhh , tengsss ! lembu betina ka jantan u ? :)

dia : b*** sial la kau ni , manaII pon sama ja . jantan betina semua sama .

aku : eh ? mana sama u , jantan lain .. betina lain .. kesian u , tak pegi sekolah eh dlu sbb tu tak tau nak beza jantan and betina .. :(

dia : hey sial ! kau tunggu la , aku nnti buat kau susah ! 

aku : tengss lg , takper .. Allah ada dgn i time susah senang .. lgpun tak mati la kalau u buat i susah sekalipun .. ramai sayang i . i ada ramai kawanII , parents pun Alhamdulillah , still hidup sihat walafiat . rezeki ? Alhamdulillah , Tuhan bagi tak pernah putus . :')

dia : kau tunggu ckup lembu sial ! 

aku block dia terus , takut juga sebenarnya .. kalau dia buat bukanII kat aku ni .. mamposss ! huhu .. 

aku tak sedih sgt dia kata mata aku macam lembu , tp yg aku ralat kenapa manusia ni slalu sgt berkawan dgn hasad dengki , jelessss ntah hapaII , tak pernah happy tgk org lain senang .. kenapa ? 
aku sedar la muka aku buruk kan , tp Ahamdulillah, atleast aku ada mata , bijik mata yg sihat tak rabun tak buta . mulut yg terlebih ramah , tak bisu , hidung yg still boleh beza busuk and wangi . kau ada wahai hamba Allah yg aku tak tau jantinanya hapa ?

satu lg yg aku tak puas hati , org kita sekarang ni kalau marah suka sgt sebut binatang sekor tuh (B***) apa yg bestnya kat dia ?? sebutla lembu ka siput sedut ka .. tru aku , klu geram sgt aku suka sebut cipanzi ! haha . sbb bg aku dy gumuk besar dan comell ! =P

sudahla , kita sama ja la .. masingII ada kelebihan and kekurangan , Dia dah ciptakan kita sehabis baik dah .. kan ? kita just perlu belajar BERSYUKUR and MEGHARGAI kurniaanNya . ha, dah mula la airmata aku ni sibuk ja kan nak meleleh , nak buat drama letuwwww ,  tak ! aku kuat . aku takkan mudah nangis hanya kerana seorang hamba Allah yg aku taktau pun mana asal usul dia . u go girl ! ;)



nak tgk tak mata LEMBU yg kononnya besar lg seksi gituuu .. haha , (saja nak sedapkan hati sndri) =P

hewhew ! peaceeee yaw ! 
(^______^)








hehe .. sekian , terima kasih sbb sudi terkebilII bjik mata korang utk membaca entry ni.. ;)

6 comments:

BINTANG CHIENTA said...

alaa... dye jelez ar tuh.. sbb hg besor , tu la diowng xtau..mata besor yg cm lembu tuh la yg lg owg suka kn2..?? sbb dye xde..sbb tuh la kutuk..xckup kasih syg kowt,,, chill... ;)

afeeyra aishiteru said...

dea tuh jeles sebenarynye tgk mate awk besa n chantek . sbb tuh dea ngutuk ngata . dea tuh da cukup sempurna ke ngata org ... huh !!! :)

! eh ? si.ulatAPPLE ✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@BINTANG CHIENTA
betul !! sakit hati tp takper , tak semua suka kita .. yg pntg kawanII setia support me .. ;)

nurfa said...

lelaki ke perempuan? hurm sabor je la. macam2 org.. mcm2 lah ragamnyer..

bytheway.. singgah2 b.w... :)

onizuka said...

ahahaaha senpoii kowt kalu mata cm mata lembu cute kowt hahaha.....=p

AQiLaH QeYLa said...

pe la dia.. tk reti beza lembu nan mnusia kan... bia la dia.. tk leh tgk org cntik kot.. hee..
agh sba ek...
skt hti gk dia ckp cm tu kt agh alg trsyg nie...
u always pretty la ma dear..muah!
heee...*_^

jalan-jalan cuci mata yukk !