About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? aku lawa??!


ASSALAMUALAIKUM  ;)



hye , hye , hye !! ha , tgk title ja mesti korang igt ney entry 'puji dri sndri' kan ? tp mmg betol pon . hehe , takde la , just kidding . ;)

oke , aku x igt bla tp ada la selang 2,3 haritu .. sorang budak comell ney dia tanya aku mcmna nak bg hilangkan parut kat muka and nak muka putih licin bak sutera mcm aku . hoho , malu seminit ! oke , aku tpu . aku propaganda ja nak bg korang teruja . hehehe .. dy just tanya mcmna nak putihkan kulit and kulit muka tak berminyak sgt . tuh jala question dy . k. fine ! aku yg melebih . bkn apa , baru semangat skit kan korang nak cntinue baca , klu tak for sure korang boring habes sumpah seranah blog aku ney ha , hurr ~ (say tak nak attitude mcm tuh oke ?) ;)

so, meh sini pakcikII makcikII tuanII puanII yg comell lote , meh sini ceq story naa .. ;)
klu korang nak taw , baruII ney jugakla muka aku diserang askar ALLERGIC . nak taw apa dy buat kat muka aku ? urm , dy penuhkan muka aku dgn benjolII merah yg besar lg buruk . errrr ~ mmg buruk ! da rupa monster da aku time tuh . mau tak nya , lebam sana sini  benjol sana sini penuh muka . 
hah ? nak tgk muka aku time tuh ? tak pyh la korang ye .. kang nightmare kang ha .. =P


bla da makan ubat dokte , take time la kan nak baik sebetulnya pon .. 
tp lama derr aku tunggu , banyak bulan jugak la , lastly aku amek keputusan sndri aku pegi farmasi carik ubat ilangkan parut . mak aku ckp "biaq ja, nanti hilang sndri parut tuh ," aku mmg degil ! 
aku try jugak satu ubat ney .. ia sejenis krim . cara pakai dy pon mudah ja .. siang dan mlm, thats it . senang right ? ;)


haipp ! jgn salah faham . aku bkn meniaga ubat . cuma sekadar share dgn korang wahai gadis yg da masalah parut ka hapa ka . haa .. tak salah kan ? sharing is caring .. ;)


tadaaa ~ ha, ini la rupa cream vitamin E tuh . sesuai sgt utk semua kulit . kata nurse yg jaga kat farmasi tu la .. ;)
dy tak berminyak pon korang , elok ja kat muka .. and yg plg best dy boleh menjimatkan duit poket aku .. (klu da kedekut tu mmg kedekut jugak kan ?) =P


sbb apa dy boleh jimat ? ha sbbnya dy murah ja ..about RM 30 somthg la . sorry, da tak berapa nak hengatt la . urm ,tp betul ! mmg tak mahal . jgn takut oke . aku tak tpu korang laaa . ;)
aku pakai da 3bulan mcm tu la and my face da kembali elok sedikit . WALAUPUN tak sebersih mcm dlu clean and clear ja , tp oke la da tak nmpk da parut marut alaII monster tu . =D

and dy jugak boleh dijadikan cream asas sebelum korang make up . yeah  ! aku mulaII dengar org tuh ckp dlm hati "betul ka dy ni . ntah saja ja nak bg laku barang dy ." dgn mimik muka skali aku tunjuk yg aku tak percaya . haha . kejam tak ? tp aku mntak maaf , haaa jgn la cepat judge aku . aku baik jugak tau KDGII . ;)

sudah ! taknak ckp banyak , korang try la na .. semoga cepat jd cantik . macam kakak aku , SITI NURHALIZA .. apa buat muka tak puas hati mcm tuh ? betul oke , da agak da korang tak percaya . haha . cer tanya dy . kompem la dy jawab "yess ! dy adik saya yg tersygg .. ;) "  










*benda baik kena share tak bole kedekut ! nanti ALLAH tarik balik kurniaan yg Dia dah bagi.. kan ? ;)










7 comments:

AQiLaH QeYLa said...

agh..btul ke produk nie...?nk try la....hu2...alg pon da bnyk prut nih.. :((

! eh ? si.ulatAPPLE ! said...

betul la alg sygg , igt tak dlu muka agh kena allergic and berparut truk ? ha , Alhamdulillah . da oke ! ;)

coklatberapi said...

thanks for sharing....;))

putERi-kAtEk said...

comel header!! hehehee.... blog pun dh okey la dear!!

keep it up!!

shahrazali said...

hi..salam...

awk mmg lawa pun cik tiqah....

Paris Lipton said...

eh eh uh uh, noted!

najwa cherel said...

rasanya penah alami masalah kulit yg same.mmg down betol mase tu.bengkak2 merah2 satu muke

jalan-jalan cuci mata yukk !