About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? aku mangsa rompak !


ASSALAMUALAIKUM ...  ^,^


PART 2 

ha , ney sambungan dri PART 1 yg aku pena post tempoh ary .. igt x ? ha, kena la igt klu kau org pena baca . =)
oke, x mau merapu meraban , jom start baca cita ney oke .

lepas ja CILAKA tu acu pisau kat aku and membe aku , kami pon diam la , takut kot . kang x pasalII dy tikam ka hapa . ha , sudahh ! so better kami diam , tp ak cuma boleh diam sat saja ..

aku dgn mmbe aku terus bangun dri atas tilam dan masingII bersandar kat bucu dinding, betulII melekat kat situ smbil pegang tgn . membe aku da start nangesII suma , yg aku ? aku x nanges, aku pon x taw kenapa , tp aku x boleh nk nangis . aku try jugak . tp mmg pelik, x rasa nak nanges pon .. y aku rasa BLUR . dlm kepala hotak aku terpikir nak buat apa ney ? nak buat apa ney ?! 

dy datang dekat dgn kami . then dy tarik tudung yg tersangkut kat atas almari baju kami , dy ikat mulut dan tgn membe aku then baru dy buat bnda yg sama dekat aku , time tu mmg aku berdoa sgt yg dy x nmpk rantai emas aku , tu ja pemberian mak aku . pelik ! aku sedar time tu , siap boleh sorokkan rantai tu dlm baju and serabutII kan rambut aku supaya dy x nmpk rantai tu , malangnya aku terlupa yg aku baru gnting rambut seminggu sebelum tu .. so, mestilah x panjang lg kan ? hurm ..

dy ikat tgn aku, dy try amek gelang emas aku, bjaya ! tahniah la kau cilaka .  =(
then masa dy nak ikat mulut aku, dy nmpk rantai emas kat leher aku , apa lg dy tarik terlucut rantai tu . sakit derr time dy tarik tu . aku terjerit terkejut dy tarik kuat sgt , dy letak pisau kat leher aku . mmg dy marah la sbb aku dok jeritII mintak balik kat dy rantai tu . mcmII aku ckp kat dy . sumpah seranah x payah ckp la , aku diam pon time dy tekan skit pisau dy kat leher aku . haha ! x sakit sgt pon , tp saja nak wat bg dy takut . aku jerit "sakit la bodoh !" 
dy angkat tgn dy  "oke! aku x buat , tp kau jgn jerit !"

aku diam , angguk pon tidak , ckp apapon tidak . aku just pandang dy mmg panassss sgtla time tu aku rasa . mata aku da terjegil da kat dy . huh ! keras betul hati aku time tu , x menanges lg .
dy sambung curik barang berharga apa yg ada , aku tgk setiap pergerakan dy . yup ! aku nmpk dy masukkan lappy, purse membe aku . suma yg dy rasa berharga boleh dibuat duit dy amek masukkan dlm beg .
dlm tgh dok masukkan barangII dlm beg , dy pandang aku . "kau tgk hapa hah ? pandang tmpt laen !" 
"kau org asal duduk rapatII sgt ney ha ?"  dasar cilaka la kau jantan , aku takut . mmgla aku dok rapatII dgn membe aku . kau apehal ? jeles x tentu pasal !

dy dtg and pisahkan aku jauh skit dri membe aku , membe aku cuba melawan dy , dy bole jawab cmney "kau biadap eh dgn aku ?'' ceh ! nak org hormat kau konon , kau tu penyangak mmg x laaa nak hormat . kau sapa??! bapak aku ? abg aku ? aku nk kena hormat pulak . haiyy ! 

dy mmg cilaka la , pandangII aku maen mata dgn aku . puihh ! aku x lalu la weh , x bernafsu dgn kau . x pyh nak ngoratII aku sgt . eee menyampah la ! aku jeling dy dgn penuh semangat , benciiii sgt ! dy dtg dekat dgn aku and try buat benda x elok . aku mmg x kesah hapa da time tu . aku jeritII mcm org kena histeria kot . haha ! bla tingat balik lawak . aku tendangII dy , sambil mulut jerit "kau buat aku, aku jerit .aku x kesah kau nak bunuh aku ka hapa ka . aku x kesah !" 
aku x taw mana dtgnya keberanian tu . myb sbb nak pertahankan maruah aku kot agaknya la .. urm ..

dy x buat ! dy stop and said " okeII , aku x buat .kau diam ah ! aku nak blah pegi blik lain, lg 15 minit aku dtg balik !" cilaka betul siap buat date lg dgn aku nk jmpaII bagai . sapa yg biadap sekarang ney ???  =.=''
x sempat dy nak kuar blik second handphone aku berbunyik pulak . kan aku kunci jam utk esoknya nak bgun study , boleh bunyik pulak time tu . 
klu x , handphone tu mmg selamat sbb aku letak bawah bantal . tp da bunyik ? dy punggah habes cari handphone and marah aku kata aku nak sorokkan dri dy . sumpah  !aku pon x igt da yg bawah bantal ada handphone . da blur time tu . takut semua ada .

dy da dpt apa y dy crik . then dy blah kuar pegi blik laen .. ha ! sampai sini aku mmg x taw apa jd kat blik laen , sorry membeII aku semua .. kami x boleh nak tlg kau org , kami x ckup brani utk kuar dri blik . aku ada try kuar , ikatan kat tgn aku da terlonggar, dlm tgh panas berpeluhII aku berjaya bukak ikatan tgn . yup ! aku berdiri nak kuar tp ?  tap ! pintu terbuka and aku nmpk jantan cilaka tu jenguk kepala dy kononnya nak check la tu apa yg kami buat . nasebb aku sempat duduk and puraII tgn letak blakang . kononnya mcm still dlm ikatan la . haha ! dlm tghII kalut tu Alhamdulillah, otak aku masih boleh berpikir .

dy kuar and hempas pintu sekuat hati dy . dari bawah pintu aku nmpk cahaya torchlight yg dy pakai kat kepalanya . means dy still dlm rumah tu and ke hulu ke hilir aku x taw apa dy buat kat ruang tamu tu . x lama tu dy dtg blik aku balik . dy ketuk sbb pintu blik tu terkunci . Alhamdulillah sgtII , mmg aku x ptus baca ayat kursi dri mulut aku time tu . ayat tu ja aku igt sbb terlalu tkut . ayat tu ja bermaenII dlm hati aku and kepala hotak aku . betullah kata ustazah aku, ayat kursi mmg ajaib . dy da selamatkan kami .. aku pon x taw macam mana pintu tu boleh terkunci sndrinya ..  =')

dekat luar diam . tiada lg bunyi suara org jerit atau gaduh . x ada .. pelik ! dy dah kuar ka ? time tu aku dgn mmbe blik aku kami masingII tertanyaII . apa jd ? dy da x ada ka ? =.=''
aku nmpk dri bawah pntu lampu ruang tamu menyala . ha ! sah, dy da blah . kami ketuk pintu mntak tlg membe laen bukakan . masingII berpelukan time tu, kami lari kuar rumah mntk tlg dekat jiran sebelah . tengss mkcik sbb bg kami pinjam handphone . kami bergilirII kol parents masingII . time dengar suara mak aku , mmg aku x boleh tahan perasaan lg dah . airmata aku jatuh, dan jatuh , jatuh lg sampai aku dah x reti , x taw mcmana nak bg dy stop . aku letak handphone and msj mak aku gtaw apa jd . aku dengar suara mak aku serak . aku taw dy nanges . sorry mak , buat mak susah hati .. iqa p0n xtaw bnda ni nk jd kat iqa mak .. ='(

lpas ckp dgn mak aku, aku dail satu num ney .. num yg mmg aku always igt . KAU ? tengss kau sbb usaha dtg tgk aku even time tu awal pg . tengsss sgtII and aku betulII nak mntak maap sbb x jaga handphone kau bagi elokII . aku da try selamatkan dy , tp ? ntahla .. aku mntk maap .. kerana aku kau da banyak sgt susa ..  
aku syg kau ! nanti aku ada duit lebih bla aku dah habis study kerja semua , aku belikan utk kau handphone baru ya ? =')

utk housemate aku , sorry klu aku mengingatkan u all tentang bnda ney , tp aku berterima kasih jugak dekat cilaka tu , kerana dy kita jd rapat .. kan ? kita jd lebih beringat , lebih muhasabah diri lpas kejadian tu kan ? percayalah ! aku sygg u all sgt  ! next sem kita dah sem last.. kdgII perkaraII cmney la yg buat kita lg igt each other kan ? =')



*ada lg senanyer time kami pegi report polis .. nantiII lah aku cta lg oke ? ;)


11 comments:

Anonymous said...

bnda nie kne igt smpai ble2..supaya xberulang lg..

huda farhani said...

babe.. aku dpt surat polis kata kes dah selesai n ada nama org tertuduh.. n kita suma kena jd saksi bila kes ni nak dibicara ..

AwieKashi said...

hehe...
banyak sabar....
pape pun always must careful...

Mohd Zakwan said...

kes report polis tu pulak? cite lah cepat...hehe
emm... Alhamdulillah lah kau selamat kan... aku rasa pintu terkunci sebab perompak tu yg kunci sebelum dia tutup dan hempas pintu..hoho
Blog Mohd Zakwan :)

zOeY zAu YaH said...

takutnya =.="

cik nunu said...

dear! i xdpt shout u la... tataw nape.. btw, nice belog.. miss ulat... hee.. follow nunu balik ye . thx *,*

Adha Vokalis said...

Mulut tu ikat mcm mane weih?

! PLAIN'S DAUGHTER ッ! said...

@Adha Vokalis

ikatlaaaa .. dia ikat dgn tudung bawal . (':

! PLAIN'S DAUGHTER ッ! said...

@cik nunu

dah follow nunu ^^

Adha Vokalis said...

mulut tu dia ikat mcm mane? tudung bawal tu awk gigit ke?? atau tutup luar mulut jer.. sb awk tulis awk menjerit sumpah seranah.. mulut kene ikat tapi nye.. mcm mane tu?

! PLAIN'S DAUGHTER ッ! said...

@Adha Vokalis dia ikat tak kejap . still boleh terbukak bla paksa tolak dgn lidah .boleh imagine tak acaner ? (;

jalan-jalan cuci mata yukk !