About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? sebab malas nak tukar BUAH HATI ..

ASSALAMUALAIKUM  (;


" kenapa ek hang tak suka tukar pasangan ? "
" tak boring ke couple dengan sorang tu ja lamaII ? " 

" apa yang bestnya couple dengan sorang tu ja lamaII pon aku tak tau laa .. "





Ha , korang semua mesti nak tau kan sebab apa ? oke , ni jawapan untuk pertanyaan kawanII aku .. (;


SEBAB PERTAMA :
- masingII mesti ada attitude yg tak berapa manis dipandang kan ? semua tu lumrah takder yg perfect tp FYI, tak semua pasangan boleh terima attitude kita dgn rela hati .. maybe sebab tu aku jadi takut nak try dengan org lain kot, bagi aku cukup lah dengan yg sorang ni yg tau baik buruk aku .. and terima aku seadanya , itu pon aku dah beryuskur sgt .. (;


SEBAB MUSABAB KEDUA :
- aku tau , lelaki punya taste confirm nak awek diorang tu someone yg lemah lembut , sopan santun alaII ayu raudhah gittuww .. serba serbi lengkap la . . kan ? kan ? aku tak seperfect and seindah ayu raudhah , so aku tak berani nak ambik risk tinggalkan yg sedia ada ngengada cari and try yg baru .. tak ! aku tak cukup berani hadapi kehilangan . . aku tak suka ditinggalkan or tinggalkan someone yg aku rapat . (;


SEBAB MUSABAB KETIGA :
- aku dah selesa dengan someone tu maknanya aku takkan berpaling kat org lain dah , yela .. cer korang pikir , lets say kita dah selesa dgn someone tu , tetiba kita cari yg lain tetiba tak se'selesa macam yg korang sangka kan , tak ke rugi korang tinggal yg dah tersedia selesa dgn yg korang belum tau lagi apa nak jadi .. kan ? 


SEBAB MUSABAB KEEMPAT :
- korang suka ke kalau dicop 'playgirl/playboy or buaya betina/buaya darat jantan? sebab apa ? sebab selalu sgt tukar pasangan, mesti korang tak suka kan ? eee tak nak ah ! bukannya best pon ada gelaran cenggitu , lain la dapat gelaran DATIN ke hapa ke mau la jugak aku .. glamer pon glamer , tak gitu ? hahaha .. (;


SEBAB MUSABAB KELIMA :
- kalau korang dah couple lama dgn someone tu , korang mesti takkan berapa kisah nak pakai baju apa time keluar , malah , kalau pakai habis comot pon rasanya tak per kot sebab someone yg korang kenal lama tu mesti lah dah tau baik buruk korang camana kan ? kalau yg baru nak kenal pulak sana sini semua kena jaga , attitude la baju la hapa la , mula la nak main game hipokritII ni kononnya nak bagi kita nampak perfect ja depan someone yg baru nak kenal tu .. feeling alaII first impression la tu konon , oke tak suka . rimas ! 


SEBAB MUSABAB KEENAM :
- dah namanya pon kawan dengan anak orang , mesti lah nak kena jumpaII , berkenalan dengan parents dia , kan ? yg tu palingg aku tak suka , bukan hapa .. nervous wehhh , yela , kita tak tau lagi penerimaan family dia camana kat kita .. ntah family dia suka ke ntah tidak , kalau yg dah kawan lama , confirmII la dah kenal family sanak saudara dia semua . so dah tau mak dia suka apa tak suka apa , adik dia degil ke tidak ke , kakak dia mandi ke tidak sebelum keluar rumah , serba serbi kita tau ..dah macam family kita sendiri pulokk semua rahsia tau padahal status baru je COUPLE . bukan hasben and wife lagi . . (; kita pon tumpang senang jugak . yela , tak payah nak tebal muka 29 inci nak story kat parents kita yg kita kawan dgn bla bla bla .. kan ? tu baru story , belum lagi bawak dia jumpa parents kita , time tu buat apa pon tak menjadi , NERVOUS ! 


SEBAB MUSABAB KETUJUH :
- kita dah sayang feeling habis dah dengan dia .. takkan la kita gamak nak cari org lain , kan ? mestilah kita nak setia ja dgn dia .. ha , sayang macam ni la yg buatkan coupleII kalau break ja mula la jadi gila nak bunuh diri la hapa la sbb terlalu sayang , eh ? tak mau cenggitu naa , bukan hapa , kita hidup kat dunia ni penuh dosa , takut tak sempat bertaubat mati pulak cara cenggitu , habisss la sisa idup kita selama ni .. kalau dia nak sangat tinggal kita , oke . lets bygone be bygone . bukak buku baru , bina love story korang yg baru .. manatau , ada hikmahNya korang dapat yg lagi memahami korang , tak ke untung macam tu ? (;


SEBAB MUSABAB KELAPAN :
- semua yg terjadi atas kehendakNya , so kalau jodoh kita dengan si dia kuat .. buat la macamana pon takkan boleh putus . lets say si dia tak hensem mana pon , tetiba datang si hensem alaII brad pitt pon kalau dah jodoh korang dengan si tak berapa hensem , korang cuma boleh bermimpi jela nak bersama dgn si hensem brad pitt . hahaha , tp klu aku , pandangII jelingII tak salah kan ? (;


aik ? kenapa tak sepuluh ? kenapa lapan je sebab ? oke . aku suka angka 8 .. number favourite ! (;
nasihat aku , kalau dah korang sayang dengan buah hati korang , memang niat nak hidup bahagia dengan dia .. korang berdoa la , hanya DIA yang mampu kekalkan dan permudah kan segala urusan korang , Insyaallah .. hati ikhlas , niat ikhlas .. apa yg dibuat akan selalu diberkati .. (;







oke. Daa .. !   (;   

19 comments:

AQu FiKry said...

setia la pada yang satu,, :) nice blog http://pergghhhhhtiptoplah.blogspot.com/

Mr. Cemat said...

wahh....

Mr. Cemat said...

wahh....

puteri ApplePotato said...

hahaha..suke3! :)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@AQu FiKry
betol fiqry ! setia la pada yg satu .. hewhew , (;

Natasya Naslin said...

=) nice la..

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Mr. Cemat
wahh ! terkezutt eden masuk blog mr cemat ! (;

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@puteri ApplePotato
hehe , setia pada yg sorang ye apple potato .. :D

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Natasya Naslin
tengss natasya !! <3

MiszCoMoT said...

cik ulatttt... apepon ok kalau kita ada alasan sendiri... :) setuju! ikhlas.. :)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@MiszCoMoT
terima kasih ! double ikhlas .. :P

mrs.cokelat said...

setia pada yg satu.. insyaallah akn kekal.. =) n bykkn doa

wanie mn said...

senang ceghite, toksah bercinta, kahwen je teruih. tapi b4 tu, taaruf la dulu. aku idam2kan perkahwinan mcm ally iskandar. kagum. ;p

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@wanie mn
ally iskandar ?? yup ! idola yg terbaik dlm percintaan .. (;

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@mrs.cokelat
betolII ! setia pada yg satu , banyakkan doa itu pling penting ! :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

mane bole nk tukar psgn disbbkn bosan jer kann..
manusia nie bkn mcm barang. hihi

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@FariehanIbrahim [LBC]
betol !! klu baju ka hapa ka boleh la jugak maen tukarII :P

gigiAriEma said...

semoga kekal ke jinjang pelamin dear. :)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@gigiAriEma
tengss dear gigi ! agagaga .. :D

jalan-jalan cuci mata yukk !