About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? tak sangka buah cempedak jadi DURIAN ..


ASSALAMUALAIKUM  (;


" eh , ni kak NURUL ATIQAH kan ? "

" kak NURUL ATIQAH ! haiii .. "

" kak , kak .. wah . syok tgk kak Face 2 Face..  ^____^ "






oke . ini bukan entry syok sendiri na .. ini entry TERIMA KASIH sangatII , serius terharu and tak sangka yg korang budakII FB rupanya kenal dengan aku . aku igt kan korang just kenal aku dlm FB ja , tapi ? tak sangka pulak sampai terbawa ke luar . haha , mula la nak feelingII bagai artis gittuwww , ceh . nak jadi manusia biasa yg berhati mulia pon payah ! ini kan pulak artis ? oke . aku TAU . TAU ! tak payah nak gelakII dah , aku dah sedar balik ni dari dunia GEDIK aku tadi .. (;


korang ingat BEST ke nak jadi mcam artis tu ? oke . aku tak suka dunia glamer glamer ni . bukan hapa , rimas kot . lets say korang nak kuar pergi pasar , kejap je ni dalam 10 min ja , korang still kena pakai lawaII bagai . bagi yg kaki make up , confirm korang takkan kuar without ur make up right ? dah make up tu satu hal la , bab nak kena jaga tatasusila ni yg aku lagi tak kenan , yela .. nak jadi diri sendiri macam tak berapa nak rasional la pulak . yela , kalau yg diri tu dah tersedia bagus 100% tak kesah la , tapi kalau kena jangkit macam aku ? *keloloh sana sini , terkialI ntah hapaII , macamana ?? tak ke menjatuhkan aib sendiri ? (;
*keloloh means kalut tak tentu hala .


kenapa kena control sikit ? kalau tak control , jadi macam aku dua minggu lepas . aku pergi class , mmg sempoi habis aku pakai . slack plus t-shirt . takder masa nak lilitII pashmina satu kepala , rimas ! laen la nak hangout , memang la dah terSET dalam pala hotak aku yg kena pakai lawaII , nak pergi jenjalan ni .. 
nak dijadikan cerita , ada la 2, 3 orang hamba ALLAH yg kenal aku dalam FB then dia tego cenggini .. 


" kak , awat haritu terjumpa kak OTW nak pergi class biasa ja dressup ? "

" eleh , dia bukannya lawa mana pon .. time shoot ja cantik "


hehe , aku tak marah tapi nak tergelak . aku mmg cenggini laaa .. cer tanya kawanII aku semua .. aku mmg malas tahap gajah kenyang nak bersiap lawaII , haha .. tak minat ! tapi ntah macamana la aku boleh terjebak dalam dunia shootII ni bagai .. maybe syaitan pemalas dalam diri aku dah mula kurang kot ! (;


berbalik kepada topik asal , cewah ! ni kalau cikgu BM aku baca ni , confirm terharu sbb aku guna tatabahasa yg betul ! hahaha . korang kalau nak jadi alaII artis gittuwww , JIWA mau kental . HATI mau kering . IMAN mau kuat .. payah kan ? baik jadi org biasa yg tak dikenali sesapa , pakai pi lah baju hapa pon buat hapa sekali pon org takkan ambik kisah ! best ooo , hidup dalam ketenangan ... aiseh , cakap macam aku tenang sgt ? (;


padahal tadi time kena tego dgn budakII comell tuh semua , berdebar jugak ! sejuk tanganII wehhh , meremang bulu roma sbb terkezutt ! ada yg ajak snap pic , adoii , senyum pon rasa mcm mulut aku herot sebelah je .. errr ! 
muka aku mmg muka BLUR . kadangII terserempak dgn org yg aku kenal pon boleh aku buat tak tau ja ??! haha , dah balik duduk sajaII restII tak buat apaII baru teringat ! huahua , apa jenis olang daaa aku ni .. 

whatever is , TERIMA KASIH banyakII sebab kenang aku dalam hidupmu .. hihi .. sayanggg korang longgarII ! (;
p/s : nasib baik aku tak femes macam blogger lain . hewhew ..  ^,^










k . Daaaa .. (;

14 comments:

Farah Hanis said...

alahai comel :)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Farah Hanis
alahai , peaceee .. (;

onizuka said...

acececec..biasala...artiss kan... :D

ZORA said...

famous jugak..:)

Catatan She Alai said...

iqah memang comel..mesti orang akan ingat..kalau teserempak ..mesti tegur..hehe

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@onizuka
ah , takder ! ngada ja lebih . haha :P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@ZORA
ha ? zora ? iqa ni femes taik ayam ja .. hewhew . :P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Catatan She Alai
eh ? atoto , tengsss sygg comell ! <3

Catatan She Alai said...

@! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ !

sama-sama hehe

Hanif Bloglist Blog said...

orangnya cantik ...mesti tegur punya kalau terserempak!!
Datang dari Hanif bloglist
http://hanifidrus.blogspot.com/

Natasya Naslin said...

hye gorgeous =)

weewittt =p ad org tegur means tht u're well known now..

jadik retiss nnt jgn s0mb0ng kay =p hahah

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Natasya Naslin
eh ? kalau jadi retiss , mau pengsan iqa . terkezuttt eden ! :P

Syira Rara said...

sy pun penah kena mcm tu..org tegur dlm train..haha..hai..baru follow blog kamu..klau ada masa nnt singgah la blog saya..kalau sudi follow lg bagus..hehe boleh share cerita nnt (^_^)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Syira Rara wheeee , bole geng ni ! :D

jalan-jalan cuci mata yukk !