About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? sepasang GIGI TARING buat aku nampak lagi manis ??


ASSALAMUALAIKUM   (;


sila klik pada gambar utk lebih jelas .. (:

hujan lebat , guruh berdentum sana sini . tapi aku degilllll jugak jadi gadis geek bertenggek atas katil melayan perasaan depan lappy buruk ni . . memang degil serupa itu keldai , err . naseb kau la keldai , dapat pangkat degil padahal kau tak dengar cakap tuan kau sebab tak faham iye tak ? lumrah dunia , kita suka samakan manusia dengan haiwan , lets say " bodoh macam lembu " , "slow macam siput" , "terkinjaII macam beruk"  haiyy ! kesian  haiwanII tuh mangsa keadaan sifat marah manusia . . (':


entry aku bukan nak story pasal nasib haiwan yang tak terbela , bukan jugak pasal manusia yang suka buli haiwan . semua tak ada kena mengena langsung ! aku nak main soal hati entry kali ni , ini semua garaII GIGI TARING .. atau nak sedap lagi GIGI MANIS .. urm , tak semua orang berkesempatan menjadi buruk , and tak semua orang berkesempatan menjadi lawa .. aku ? aku tergolong dalam orang yang tak sempurna mana , ada jugak buruknya and tak pandai nak bersyukur dengan apa yang ada . yup ! aku mengaku , aku tamak . . aku nak jadi perfect tanpa ada sebarang cacat cela , tapi aku silap . aku lupa akan manusia ni tak ada pon yang perfect . . (;


TAPI ? itu semua dulu , zaman aku cetek ilmu lagi laaa , zaman bersin hingus melelehII keluar kadangII termasuk dalam mulut jugak . boleh pulak di jilatnya . euww , oke stop imagine that ! nightmare karang aku tak tanggung . (:


nak di jadikan cerita , aku ada sepasang gigi taring , SEPASANG tau .. means ada dua , kanan dan kiri .. haa , try imagine . nampak bukan camana comelnya  bila aku sengih .. hewhew .. (;
dulu masa aku sekolah , aku nakkkkk sangat ! sangat . sangat nak pakai braces , dengan harapan bila sengih lawa ja , gigi tersusun rapi jaa , tapi ? aku lupa dekat hukum hakam ALLAH , dengan muka selenge aku tanya ustazah yang mengajar agama time tuh , 


"hukum pakai braces apa dia ye ustazah ?"
"hukum buat rebonding pulak apa dia ye ustazah ?"


hukumnya HARAM bagi orang yang niat dia nak menunjukII , nak lawa , nak nampak cantik dimata orang ramai .. tapi TAK HARAM bila keistimewaan yang dia ada tu jadikan dia bahan ketawa , bahan kutukan , paling senang cakap kalau benda tu aibkan dia , ha . dia boleh ubah .. so benda ni depends on hati kita , niat kita .. baik niat kita baik la benda ni jadi , dan sebaliknya .. benda ni tak ada orang lain boleh nasihat kita sebab dia memang dari hati kita sendiri , niat kita sendiri .. 


nak pakai braces tu korang hengat senang ke hah ? merana seksa jiwa raga tau tak ?? ecece , macam ada pengalaman , tak la , tapi ada la dengarII kawanII cerita itu ini .. sakitnya bukan tipuII bukan macam kena gigit semut ka hapa ka .. tapi betulII sakit . bayangkan la nak makan pon susah , bila makan aiskerim ja lagila rasa berdenyut sebab braces tu besi so dia sejuk , terasa gusi kembang kuncup ja kat dalam mulut .. err , tak sanggup ! tapi manusia ni sanggup seksa diri demi kesempurnaan .. (;


aku tak jongang apatah lagi benda ni aibkan aku .. TIDAK SAMA SEKALI ! so , bila di fikirII kan balik , yup ! aku memang tak patut ubah gigi aku .. tak semua orang perfect , and kadangII aku rasa bertuah sebab tak semua orang ada gigi macam aku ni kan ? kan ? bila dah tak semua orang ada , jadi lah special sikit , lain dari yang lain .. kadangII buruk itu cantik , tak semua yang cantik itu cantik .. lets say , lesung pipi .. kalau ikut teori sains orang cakap benda tu cacat ! tapi cacat yang cantik .. (;


macamII anugerah ALLAH dekat kita ni , cuma kita ni ja tak pandai nak hargai and tak pernah puas . ada ja yang nak di ubahnya , itu la ini la .. aku pon tergolong dalam orang yang cenggitu , sifat manusia jugak , tak pernah lepas dari kesilapan .. tapi ? sekali tersilap , SUDAH ! jangan gedikII nak ulang kali kedua benda yang sama .. ! (;



p/s : sesiapa yang ada gigi manis macam aku ni , tak payah malu , tak payah segan .. kita special ! comel what gigi macam ni , nampak unik sikit .. hahaha ! bukti
(gigi taring !) & (taring oh taring !comel . . (;
(oke . sekadar nak sedapkan hati yang sebetulnya)















k. Daaaa (;

28 comments:

deqla manjew said...

slm...haha..gigi taring cute ape..sy pun ade...tp lebih terserlah nmpk kat belah kiri...smpai terkeluar..ehehh...ehh lupe lak bkn gigi taring kan tp gigi manis.. =)

Amyra Azhar said...

hehe, myra pun ada gigi taring juga tapi tk berapa nk nampak sbb tak senyum lebar hee tp gigi rabbit myra agak terjarak sikit T_T huuu

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@deqla manjew
hehe , kan deqla ? takper ! gigi maniss , kompem kita nmpk lagi mmanis .. haha :P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Amyra Azhar
gigi rabbit ?? auw ! comell la myra , iqa suka tgk org ada gg rabbit ni . hihi :D

SiLabiLabi said...

Gigi OS lagi manis kekekekeke

Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

surat chenta said...

hehe anis pun ade laa . siap atas bawah lagi tho . ^^

Farah Hanis said...

Biasanya org yg ada gigi taring ni mmg nampak manis. Alaaaa kite yg pakai braces ni org kata comel. ahakss! masuk bakul angkat sendiri. haha

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@SiLabiLabi
haha . kan ? ni buat i nak adore him ni .. hehe (;

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@surat chenta
alolo , mesti anys comell orgnya kan ? :D

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Farah Hanis
aha , i loikeeee tgk org sengih bila pakai braces , sweet je . hihi (;

surat chenta said...

hehe but tak secumil miss.ulat kitea ni . ^^

Mdsaf Kyo said...

itu adalah salah satu ciri unik, tidak semua orang ada... kadang lesung pipit juga menjadi tarikan, kening, mata, mulut, hidung, dahi, dagu, setiap wanita dijadikan mempunyai ciri2 yg unik bakal menjadi tarikan lelaki... maka sebab itu, ada yg menutup muka demi menjaga kecantikan khas buat suami mereka... Subhanallah...

Catatan She Alai said...

hehehe,,,,bestnye entry eiqa nie..ada jer idea yg menarik...er pun sama..ada gigi mcm gitu..tp kat sebelah kanan...

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Catatan She Alai
hehe , ramai rupanya ye gadis malaysia yg bergigi taring .. hewhew :D

EQAchuichui said...

muka iqa macam maria elena la :)

Hanif Bloglist Blog said...

Betull..gigi manis nampak manis..kalu garang tetiba jadi gigi taring..kekekek

eLLa n aLia said...

hantu apa paling seksi.. vampire.. napa? ada gigi taring.. huhu.. merepek

MiSsKonsPiraSi said...

kiter pon bertaring gak.. kate member anak ponti remaja ke apa huhu sabo jela.. sweet ape time senyum kan kan.. salam kenal dari saya

shida'R said...

saya manis xde taring pn xde..pe jenis saya punya gigi xtau la hehee ^_^

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@EQAchuichui
takdela sygg , macam vampire helena ada la .. :D

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Hanif Bloglist Blog
kan ? hahaha kalau sombong pulak ? :P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@eLLa n aLia
eh , betul la tuh , seksi hapa tgk darah melelehII kat taring dy tu . hewhew :D

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@MiSsKonsPiraSi
salam kenal jugak sygg , kan ? cute hapa .. ha sudah ! da start da naik kereta sorong tolak sendiri .. :P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@shida'R hehe , mesti jenis gg yg tersusun rapi .. cantik ! :D

qayyum said...

salam..gigi 2kan satu anugerah allah... so terima lah ape yang ade. yup!

qayyum said...

nie msti da rmai kne isap darah..hehehe.. gurau jew.. bersyukur lh pew yg ada. sesuatu kejadian mybe de hikmahnye.

raihana said...

ermm..xpe dek..akak pun gigi taring trkeluar jugak + senget lagi...still org kate akak manis...hehehe

raihana said...

salam...ermmm xper dek, akak pun gigi taring trkeluar gak + senget lagi...still org kata akak manis jugak....hehehe...terimalah seadanya diri kita coz kita mmg dilahirkan unik....anugerah dr Allah...syukur alhamdulillah..

jalan-jalan cuci mata yukk !