About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? dilamun cinta bersama ATUK ..


ASSALAMUALAIKUM  & SALAM SEJAHTERA  (;



"semua artis yang comel-comel , handsome handsome , semua dah nak kahwin ! APA NIH ?? tak best la cenggini .. lepas ni aku nak minat sapa lagi kalau dah semua jadi lakibini orang ?" 



OKE . keadaan menjadi GILA seminit . . sampaikan apa yang aku buat serba serbi tak kena, nak layan milo panas plus taburan milo yang banyak kunun nak layan touching laa, lastly sampai tertumpah tumpah and dibiarkan ja sebab aku malas nak jalan ke dapur semula dan ambil kain buruk (kain yang terkoyak rabak yang memang khusus untuk lap benda kotor sahaja) . . hurr , memang dasar pemalas !


masuk bilik tutup pintu kuat-kuat ! tunjuk protes sebab ramai artis nak kahwin dah sekarang . memang aku dah buang tebiat agaknya , moody tak tentu hala .. kesian artis-artis yang tak bersalah tu , hahaha !  ^,^
OKE ! ni bukan entry GILA or SAWAN . . ni entry nak story pasal atok aku yang bercinta ngalahkan orang muda hebatnya . memang aku double tabik la dengan atok and tokwan aku .. (;


aku rapat sikit dengan atok and tokwan aku yang belah mak aku , maybe sebab atok and tokwan belah daddy aku dah arwah kot . . haaa   ):
nak dijadikan cerita , tokwan aku jatuh sakit . so keadaan time tu jadi kalut la dengan panggilan masuk dari my mom non stop mintak datang hospital cepat sebab tokwan dekat ICU da katanya . aku pon da cuak la , risau tahap gaban punya . pegang itu tak kena ini tak kena . lastly aku rushing pergi . ponteng satu class . . 


jejak ja dekat hospital aku tengok semua dah muka sedih da , apahal ni ? nak tanya takut , so mesej my mom . tak reply . ish ! dah pelik dah , awatnya ni .. haaa ..
call then call sampai my mom angkat and she said she now with my grandpa and call back later . 
tu aja ?? mana la aku puas hati . nak tau jugak jugak ni .. terjenguk jenguk aku kat depan pintu icu tu .. then my cousin datang and bagitau kata tokwan buat perangai . nak balik katanya .. ha ! sudah ! 


dah dipujuk tapi still tokwan aku nak balik , ditariknya wayar wayar yang ada kat jari dia semua . memang dia nekad nak balik agaknya . my mom bincang dengan abang kakak kakak dia and ofcourse MR.DOC then sebulat suara and setekad hati , semua bersetuju bawak dia balik .. 


sampai ja kat rumah orang pertama yang tokwan aku cari atok aku .. aiseyyy , ternganga semua anak anak cucu tokwan aku tengok keadaan romantic gitu . kehkeh .. sweet oke ? (;
atok aku duduk sebelah tokwan aku dan tanpa kata kata hanya sekadar renungan tokwan aku seakan akan faham apa yang nak diucapkan oleh atok aku . dipegangnya tangan tua itu dengan linangan airmata tua .. YES! im envy them , betapa hebatnya cinta diorang , walaupun usia semakin lanjut tapi kuasa cinta tak pernah pudar . 


tokwan aku yang sanggup buat perangai cabut wayar wayar kat tangan dia tanpa hirau yang dia tengah kesakitan rupanya hanya kerana nak balik rumah tengok bini dia . nampak sangat dekat mata tua dia yang betapa risaunya dia dekat bini dia .. sweet bukan bila kita tengok yang tua tunjukkan kasih sayang dia ..  sangat tulus ! (':


OMAIGOD ! one day aku pon nak jumpa cinta sejati cenggitu . TOLONG DOAKAN . hihi  (;
but cinta sekarang tak macam cinta dulu dah , dulu kalau sehidup semati berjanji , sehidup semati lah ditepati . tapi kalau sekarang sehidup semati berjanji , tak sempat nak mati dah mungkir janji . apakah itu ?? wajib ke dipanggil cinta ? TAK . sebab cinta tu suci berlandaskan iman and hukum hakam .. bukan cinta sekadar nafsu bukan cinta sekadar suka suka . . 




# cinta memang buat kita rasa bahagia , cinta ALLAH buat kita tenang , cinta PARENTS buat kita success sentiasa , cinta sesama insan buat kita rasa sawan .. (;


# agakagakorangjatuhatitak ?
ceh . tak malu ! kehkeh .. (;









k.Daaa  (;









8 comments:

sYiRa LoKMaN said...

cantik ^_^

Nyamuk Terbang said...

alala sweet

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@sYiRa LoKMaN
tengsss syira comell . and tengss again sudi jenguk sini (;

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@Nyamuk Terbang
sweet kan si tua bercinta .. hekhek ;P

KiKiHanakO said...

comellaaa.. ;)dan boleh dinikahkan sama remy ishak ;p

niyschascha said...

cantik mata :)

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@KiKiHanakO remy ishak ?? hehe kenapa dia ? bukan brad pitt ke , kehkehkeh ;P

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

@niyschascha
mekaseh yayang comell ! (:

jalan-jalan cuci mata yukk !