About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

sakit !



Assalamualaikum .



SAKIT.
memang tak pernah kenal orang. siapa kau siapa aku untuk elakkan diri dari sakit.
malah masa tengah enjoy pun boleh sakit. Itu namanya dugaan. 

iye. dugaan yang Allah dah bagi pada umatNya. Bezanya kau sakit sikit aku sakit banyak atau kau sakit banyak aku sakit sikit. Tapi yang bezakan kita sakit itu sendiri. 

macamana kau rasa macamana kau handle macamana kau marahkan sakit itu sebab menyeksa diri kau.
cara aku cara kau masing-masing berlainan. Aku sakit aku mula berharap aku mula rapatkan diri dengan Allah. 


TAHU.
buruk perangai tu sebab masa susah ja ingat Allah. masa senang? Nauzubillah. jauhilah aku dari sifat begitu.
dan sekarang aku dah mula rasa sakit. Padahal tengah happy tengok movie angkara tolehkan muka kesebelah kanan dan.....

ouchh! sakittt yang tiba-tiba dekat leher. kata mak urat terkejut. tak puas hati. google sendiri apa masalah sebenar. ada kata angin dalam badan. ada kata terseliuh urat. macam-macam. sampailah terjumpa satu blog yang katanya ujian Tuhan. 

KATANYA .
cuba ingat apa yang kita leka ? lalai ? 
ingat ingat ingat . 


DONE.
aku tangguhkan solat. jenis aku. sat lagi lah. lagi 10mins lah. ok last lagi 5mins aku bangun pi solat. 


NAH! 
kan dah kena . 
bukan salah siapa. salah diri sendiri. diri sendiri yang malas. diri sendiri yang suka tangguh. bukan baru tapi dari dulu lagi. banggakan sangat hiburan dari kewajipan. 



PADANLAH DENGAN MUKA !






1 comment:

Aqilah Qeyla said...

betul,kdg2 kita leka kan.. :/

jalan-jalan cuci mata yukk !