About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

eh ? ikhlas dari hati ..


ASSALAMUALAIKUM  (;


Sorry sangat sebab gila lama tak online and tak sempat nak update blog . padahal story banyak sangat dah ni terpendam.. sorry again, busy la study, ingatkan sem last ni makin lapang , rupanya ? makin banyak benda yang nak dibuat, ada ja benda ! ish , tapi sompat lagiiii eden lepak-lepak dengan member hujung minggu. maklumla, last sem , after this tak jumpa dah, jenuh tunggu reunion pulokk ntah bila la nak jumpa kalau reunion tu.. tipu ja tak semua nanti datang.. plus, kalau yang dah ada anak laki bini semua. maunya berjimba lagi dengan member seperjuangan yang still single mingle? takdenya ! 

Last sem ni macam-macam jadi kat aku. maybe sebab last sem kot so benda ni jadi supaya aku tak lupakan tempat study aku tuh. kehkehkeh ..
Baru aku sedar bila benda ni jadi kat aku, aku boleh redah langgar je benda ni on my own feet. means, aku dah matang wehhhh, da matang means dah dewasa ! hahaha tak sangka dah dewasa rupanya kau NURUL ATIQAH oitsss . padahal rasa baru semalam je belajar merangkak. oke! yang tu tipu . 

benda pertama yang jadi kat aku yang benda ni memang aku tak sangka sangat sebab selama ni aku cuma tengok dalam drama melayu ja, takpon novel melayu.. tengok-tengok jadi kat aku.memang meroyan la sat kan, blur terkejut taktau nak buat apa . kadang-kadang tergelak jugak aku dengan member aku bila bayangkan benda ni jadi kat aku.. 

YELA ! korang bayangkan laa lecturer korang yang mengajar korang selama ni jatuh hati dekat korang. tak ke gila namanya tuh ?? bagi korang maybe benda tu biasa dalam alam IPT. tapi bagi aku tak ! aku tak pernah terdedah benda-benda cenggini. ceh! bajet gadis melayu je padahal diri tak segadis langsung, kasar ja tutur kata pon.. 

MEMANG ! memang dia kaya, rupa handsome ala fahrin ahmad lagiiii.. semua cukup dekat dia.. tapi? Hati aku tak boleh dibeli dengan wang ringgit. kaya manapon dia, handsome mana pon dia, kalau hati aku dah tak boleh terima still tak boleh terima. aku tak mintak pon dia jatuh hati dekat aku, apatah lagi berangan-angan nak dia ngorat aku, TAK ! 

memang dulu aku selalu sembang dengan member cemana la perasaan kita bila lecturer kita ngorat kita? mau pulak yang handsome macam encik ni .. mesti best bangga kan ? dandan terasa diri cun. tapi bila dah kena dekat diri sendiri SUMPAH tak best wehhhh , langsung tak bangga langsung tak rasa diri cun ke hapa. nak rasa pekebendanya ! kalau hari-hari aku asyik susah hati nak lari dari dia. susah sangat perasaan tu , aku taktau siapa yang faham aku, aku tak boleh nak buat taktau ja dekat dia, dia lecturer aku, paper exam aku dia yang semak, markah kat tangan dia.. aku serabut , aku stress bila banyak sangat mulut kata itu ini.. ada yang kata tak payah layan, lantak ja kat result aku tuh , ada pulak yang kata layan wehh sampai dapat result baru tinggal dia.. ada yang teruk lagi, ambik je dia, duit pon banyak, manager side income confirm banyak, lecturer pulak tuh.. rugi kau tak ambik.. 

senang kan korang cakap , yang aku ni, yang menanggung .. hari-hari kol, mesej, apa ni? tolongglaaa dalam ramai-ramai budak kat IPT aku tuh yang lagi cun melecun kenapa aku jugak yang dia kena pilih? serious aku tak paham sampai sekarang. nak gila kalau pikir benda ni je . 

aku pon ada life aku, aku happy macamni, tanpa kawan dengan orang yang kaya raya bagai, sederhana itu kadang-kadang lebih better bagi aku. aku serba kekurangan, tak ada apa pon yang menarik tentang aku, aku makan nasik duduk, bukan berdiri, minum air guna cawan bukan mangkuk . sama ja dengan orang lain kan ? kan ? 

aku harap sangat orang tak salah faham aku dengan dia, aku tak pernah pon ada niat nak perguna dia tanya soalan bocor ke hape ke , tak langsung.. sebab aku takmo terhutang budi hapa pon dengan dia, aku takmo ada kaitan dengan dia, last aku jumpa dia masa aku belajar dekat IPT , so itu dikira kenangan aku dengan dia, sekarang perjuangan aku sebagai student pon dah berakhir and aku harap dia dah lupakan aku and cari je yang lain yang boleh jaga dia sayang dia terima dia seadanya.. aku tak kesah kalau dia nak lupakan aku, aku hormat dia as my lecturer . thats it ! 
kalau perasaan aku tersuka kat dia, itu semua dugaan jahat dalam kepala hotak aku yang agak biul sebab terlalu stress, harap maklum ! ikhlas dari hati .. (;

YES ! memang aku sayang dia, sayang pon sebagai lecturer sebab dia dah banyak ajar aku itu ini, penat lelah dia bagi ilmu dekat student dia, kuranghajo ler kalau aku tak appreciate langsung kan ? tapi sayang student kepada lecturer tak sama sayang kita pada orang yang kita suka, cinta. TAK! perasaan tu lain , lain sangat.. 

kalau korang kat tempat aku, apa yang korang akan buat? mesti benda yang sama kan.. 
pleaseeee faham orang sekeliling aku yang aku sayang, aku bukan macam yang korang sangkakan .. (':








11 comments:

emy_iza said...

yunk..untg kaw... tp syabas aq ucapkn still setia p y stu..

ChiLaBaey's Spot said...

Thanks sebab terjah dan follow blog saya... Saya follow balik.... Land survey yer, saya town planning... :)

!plain's daughter ッ! said...

@emy_iza (; Alhamdulillah, iman masih kuat . :P

Nyamuk Terbang said...

walaweyh....erkk tue la kak comey sgt

ejulz said...

terus terang je kat lecturer tu.. Insyaallah dia blh faham.. :)

khairil faizul (kf) said...

wow.lecturer jatuh hati.parah tu.haha

!plain's daughter ッ! said...

@ChiLaBaey's Spot
town planning ? sy nk cntnue degree dlm town planning la nntiiii .. hehe :D

!plain's daughter ッ! said...

@Nyamuk Terbang
eee takde maknanya comel , scary adek bila tau lecturer kita syok kat kita .. erk ! =.='

gigiAriEma said...

aiyo. sakan cik zaidi. haha.
sabar je lar :)

!plain's daughter ッ! said...

@ejulz dah terus terang tp dy susah sgt nak faham .. ):
taktau laa kenapa ..

!plain's daughter ッ! said...

@khairil faizul (kf) yup ! tersgt la parah jiwa dan raga sobs ):
tp naseb tak sampai masuk ICU . kehkeh :P

jalan-jalan cuci mata yukk !