About Me

My photo
Ya Allah ! Terima kasih pinjamkan dunia sementara untuk aku bergelak ketawa berduka sedih.

sabar itu bahagia (':


ASSALAMUALAIKUM  (;


tudiaaaa , ni memang betul gila ! lama tak update blog . sebab?? bukan sibuk mana pon, tapi malas tu yang sebenarnya dalam diri .. main pesbuk boleh pulak ye ? hehe .. (;

oke, entry kali ini sekadar luahan hati seorang gadis yang dah berhari-hari sedih basah je mata hidung dia setiap malam airmata je peneman tidur dia .. maka dengan itu makin busuk laaa bau wangi yang terlekat di bantal busuk aku .. jangan memain wehh , busuk busuk tuu makin hari makin aku sayangg tau ! kehkeh .

Alhamdulillah sangat, aku betul-betul bersyukur kesabaran aku selama ni membuahkan hasil yang aku sendiri tak pernah jangka .. Ya Allah, betapa pengasihnya Mu Ya Allah , berkat kesabaran aku dibalas dengan hasil yang lumayan . aku bersalah sebab pada ketika aku dilanda musibahMu aku tak habis-habis salahkan diri aku, salahkan orang lain . tapi aku tak sedar yang segala dugaan dan musibah buatkan aku lebih dekat denganMu .. 

lima tahun aku pendam perasaan aku terhadap seorang hambaMu yang dia boleh digelar mak bagi aku . aku buta, aku tak nampak kasih sayang dia terhadap aku . aku salah sebab hari-hari hati aku tak pernah putus salahkan dia . ada ja yang tak kena . . lima tahun hati aku kotor . penuh dengan dendam cemburu hasad dengki semua jenis kuman la ada dalam hati aku .. lima tahun bukan masa yang singkat, terlalu lama bagi seorang gadis yang tak pernah nak sedar kesalahannya sendiri . 

memang dia bukan mak kandung aku , tapi aku tak sepatutnya layan dia macamtu, aku tak sepatutnya ada selit perasaan benci dekat dia . dia dah cuba yang terbaik untuk buat kami rapat, ye! aku nampak semua tu .. aku je bodoh sebab tak pandai nak nilai , main ikut kepala batu aku je . mana taknya, ego tinggi sampai ke bintang . kalau boleh sampai ke planet lain, dah sampai gamaknya . heh! kadang-kadang bila fikirkan balik macam bebudak la sangat aku nii .. apa susahnya nak terima kasih seorang mak . just bukakan hati lapangkan dada and terima seadanya dengan ikhlas . thats it . 

disini aku nak tekankan lagi, aku bukan tak pernah mencuba . malah, berkali-kali and tak pernah putus doa dari hati aku supaya aku boleh accept her like my own mom , tapi itula bila si iblis dah merajai dalam hati . sampaikan aku tak nampak benda yang baik . benda yang buruk je aku nampak kat dia . semua tak kena dimata aku . ada je salah dia aku cari . tapi untuk tutup perasaan bersalah aku, aku tuding jari ke arah dia balik, aku tuduh dia macam-macam . . janji hati aku puas . aku memang teruk mak

setiap malam menitis airmata aku bukanlah sebab aku sedih tapi sebab aku malu dengan diri aku and aku taknak kehilangan kasih sayang mak yang tak seberapa tu dalam life aku . aku tak boleh nak tipu diri aku, yang aku dah semakin sayang mak . dah semakin selesa dengan kehadiran kau mak walaupun aku tak pernah tunjukkan yang aku sayang kau, tapi beza benar perasaan aku dengan perwatakan aku yang aku tunjukkan. aku tak tau kenapa aku jadi insan yang terlampau ego sampaikan benda tu kadang-kadang makan diri aku balik . i mean, memalukan aku balik . huh ! memang sangat budak-budak . itu yang sangat tepat dengan diri aku . .

tapi aku tak sangka kau sudi maafkan aku macam tak ada apa-apa yang berlaku , kau sudi anggap aku macam anak kau lagi walaupun hati aku dulu busuk sangat . yang lagi aku tak sangka betapa mulianya hati kau mak , kau jadi semakin rapat dengan aku, macam dah tak ada gap between kita . tak macam dulu , dulu memang susah aku nak sembang potpet potpet dengan kau, malah nak story something pon aku macam hendak tak hendak saja , itu memang salah aku . aku sepatutnya lebih matang . pandang ke depan and jangan terlalu keanak-anakan . 

hati aku terbuka untuk memohon maaf dengan kau petang tu , dengan berdebarnya aku bertandang ke rumah kau membawa harapan yang kau akan maafkan aku and semuanya pulih macam biasa .. memang tak menghampakan , masuk je aku dalam rumah kau , aku disambut dengan baik , dihidangkan lagi makan minum untuk aku supaya aku selesa . aku sangat menghargai usaha tu semua . . dengan ikhlas aku memohon maaf dan meluahkan segala yang aku rasa terhadap kau selama lima tahun ni . Alhamdulillah kau terima maaf aku and saat aku salam cium tangan kau peluk aku , aku betul-betul terharu . sampaikan masa nak balik aku tertinggal purse atas sofa rumah kau mak . hehehe . *baru je nak feeling bagai time tu dah potong stim , purse boleh tertinggal pulok , caittt ! 

aku dapat rasa hubungan kita semakin baik sebab semalam masa kau talifon aku ajak bersembang , tetiba terputus . rupanya kau tengah kerja , kau usaha balik cepat-cepat talifon aku sambung sembang balik . . hmmm , semua ni berkat kesabaran and kekuatan hati yang Allah pinjamkan untuk aku . .
and now moral value dia adalah aku percaya semua benda ada penyelesaiannya, selagi kita berdoa and tak putus berusaha , selagi itu laa ada jalan penyelesaian untuk kita ..Insyaallah tak ada yang mustahil dengan berdoa (':


terima kasih sangat mak  ! eh lupaaa pulak , selamat menyambut Ramadhan yang akan datang ye korang . moga lebih berkat dari tahun sebelum nii ye ? (':






15 comments:

piko pink said...

slmt mnyambut ramadhan..

! PLAIN'S DAUGHTER ッ! said...

selamat jugak ye piko pink (;

.shyafiinaz. said...

hye comel, ni i shyafiinaz. ta log in blog pun. wahh best la entry ni. terharu kot. walaupun dya bukan mak kandung tapi dya juga wanita, n u also will be a mother one day :)
dya ibu tiri ka?

.shyafiinaz. said...

one day u pun akan jadi Mak, so entry ni harap jadi pengajaran untuk kita ok. even dya bukan mak kandung kita ;)

! PLAIN'S DAUGHTER ッ! said...

hye fynaz ! betul , one day i'll be a mother too , so i must thinking like a matured person right ? (':
taklaa , she's a mak angkat i (;

Hanif Idrus said...

Syukur alhamdulilah

gigiAriEma said...

Kdg2 setiap kesabran ade kemanisan dia. >.<

cincin permata said...

akak , be strong ea . alhamdulillah allah dah buka pintu hati akak . untung akak dapat mak macam tu .

Nyamuk Terbang said...

akak nk duit raya

gigiAriEma said...

Alhamdulillah. Semua ada hikmahnye. :D

My style,my life and my soul said...

Subhanallah.. Nice story...

XoXo

http://meiszaecha.blogspot.com/

Alai Mett said...

alhamdulillah....rindu sgt nak baca entry cik eiqa...

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihttp://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

saifudin abu izzudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

jalan-jalan cuci mata yukk !